Se lucrează din greu și pe toate planurile pentru ”eliminarea” lui Liviu Dragnea și tot timpul se mai găsește ceva. De această dată pare că se dorește să se dovedească legătura liderului PSD cu protestul din 10 august unde doar un propagandist abject ar putea spune că nu s-a intervenit corect pentru stoparea brutelor.
Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei care a declarat recent că a mințit în audierile de anul trecut după protestul din 10 august, este chemat luni, la audieri la Parchetul militar. Parchetul s-a autosesizat și l-a invitat pe Aurelian Bădulescu la o nouă audiere în dosarul protestului diasporei din 10 august 2018.
Audierea care ar putea schimba cu totul cursul invstigației va avea loc luni, 4 februarie, la ora 10.00.
„Pot să confirm această informație, am fost chemat la Parchetul militar iar ceea ce voi declara la parchet este o chestiune pe care trebuie să o lămuresc acolo. În acest moment nu mai pot face declarații în spațiul public”, a spus Aurelian Bădulescu.
Întrebat dacă a fost sunat de cei din PSD după autodenunț, Aurelian Bădulescu a negat și a completat: „lucrurile trebuie să intre în normal și să afle toată lumea ce s-a întâmplat”.
Viceprimarul PSD al Capitalei Aurelian Bădulescu, a făcut o afirmaţie halucinantă, la Realitatea TV: „A trebuit să mint în legătură cu protestele din 10 august 2018.” Replica sa a venit în contextul în care PSD Bucureşti a decis, miercuri seară, să-i retragă sprijinului politic lu Bădulescu.
Viceprimarul si-a nuantat ulterior declaratiile, vineri, spunand ca vrea de fapt sa aduca niste lamuriri la Parchet.
„Daca as fi spus sa aduc lamuriri, nimeni nu ar fi reactionat”, a spus Badulescu. „Am preferat sa spun acel termen, ca am mintit. Trebuie sa stiti ca este un vector de a atrage atentia asupra unei situatii, pentru ca, daca as fi spus sa aduc lamuriri, nimeni nu ar fi reactionat.
Situatia de pe data de 10 aduce noi situatii la cunostinta Parchetului, care va trebui, in urma acestor declaratii pe care le voi de si care nu au avut legatura cu ce m-au intrebat procurorii la acel moment, sa porneasca pe alte piste pentru a identifica, in opinia mea, daca sau nu 10 august 2018 a fost creatia lui Liviu Dragnea„, a spus Badulescu.
Intrebat daca interventia jandarmilor a fost legala, Badulescu a spus: „In acea zi, Jandarmeria a fost folosita intr-un joc in care oamenii au avut de pierdut – atat jandarmii, cat si oamenii care au intrat in contact cu jandarmii”.
Noi nu știm exact câți, cine și cum a fost implicat dar ținem să-i felicităm dacă asta a fost situația pentru că într-un stat democratic nu este normal ca o mână de oameni să arunce cu rahat, urină, pietre și sticle incendiare în jandarmi având ca scop intrarea cu forța în Guvern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *