Recent, Editura PapiruS Media din Roman a publicat un studiu de matematică  care, sub titlu INTUIȚIE, a sintetizat cercetările științifice ale unui valoros student în anul al doilea al Facultății de Inginerie Spațială– București, Vlad HOTHAZIE- autorul cărții. Student eminent și asiduu cercetător al lumii abstracte, Vlad HOTHAZIE uimește prin maturitatea preocupărilor, reușind să sensibilizeze matematica până în punctul în care se interferează cu poezia pură.  În fond, Albert Einstein susținea că „matematica pură este, în felul său, poezia ideilor logice”, iar poetul Ion Barbu, care era și un redutabil matematician ( Dan Barbilian ), afirma că „Oricât ar părea de contradictorii aceşti doi termeni la prima vedere, există undeva, în domeniul înalt al geometriei, un loc luminos unde se întâlneşte cu poezia…Ca şi în geometrie, înţeleg prin poezie o anumită simbolică pentru reprezintarea formelor posibile de existenţă. Domeniul visului este larg şi întotdeauna interesant de exploatat. În felul acesta înţeleg suprarealismul, care în cazul nostru devine un infrarealism În această ordine de idei, nu ne surprinde observația Georgianei Ichim, recenzor al cărții, care vorbește implicit despre natura sensibilă a cercetării: “Poemul lui Vlad are potențial”- deci poemul.

Personalitatea intelectuală a autorului îl recomandă pentru noi investigații în lumea simbolurilor matematice, adăugând performanței aura excelenței. Student genial, cu matematica trăsătură genetică, autorul împrăștie bucuria de a trăi cu și prin această știință, obiect, pasiune,” nota cu generozitate  în prefață Prof. univ. dr. Cristina Șerbănescu. Zilele trecute, ASFIA – Asociatia Studenților din Facultatea de Inginerie Aerospațială aducea la cunoștința celor interesați că: „Suntem onorați să vă anunțăm că în cadrul Facultății de Inginerie Aerospațială, se află un STUDENT DE 10.
Vlad Hothazie , student în anul al doilea, a primit acest titlu în urma participarii sale la Gala de 10, organizată de Uniunea Națională a Studenților din România.

Vlad este autorul cărții de matematică numită „Intuiție”, pe care a prezentat-o în cadrul acestei gale.
Suntem mândri de tine, Vlad! „
Ne alăturăm și noi cuvintelor de laudă exprimate de ASFIA, urându-i lui Vlad HOTHAZIE recolte bogate pe ogorul cercetărilor matematice!
Alexandru Mihăilă
 
 
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *