“ Întărâtă-i, Drace”
“ Cururile se schimba dar limbile rămân aceleași”
Proverbe românești
Este (absolut) “superb” ceea ce se întâmplă zilele acestea în politica de așa zisă dreaptă. Dacă nu i-aș cunoaște, chiar aș crede că sunt loviți de streche și au luat-o pe arătură, fără nici o noimă. Este o înghesuială la curul lui Helvigh și al lui Iohannis, o bătălie de care să fie primul, care să-i spună: “ limba aceea care v-a spălat era a mea”, încât chiar și Șobolanul și Maimuța sunt surprinși. Slugărnicia și lingușeala au devenit nu evidente, ci de o grețoșenie puturoasă, care duhnește a hoit ce se vrea reînviat.
Nimic nou: s-au mutat de la Adrian Năstase la Tăriceanu, de la Băsescu și Elena Udrea, unde stăteau la coadă mare ca să prindă loc în față. Această categorie de limbiști-atârnători, paraziți ai mai marilor zilei, a făcut mai mult rău României, fie ea comunistă sau postdecembristă, decât toți politicienii la un loc. Este plin pământul de ei, calci pe ei ca pe dude…
A început să-mi fie “simpatic” Cioloș, într-un anumit sens: Este omul Supranaționalelor, se bagă singur în seamă, ar face orice pentru a mai prinde un pic de poziție, dar a reușit nene să-i scoată din minți pe Helvigh și pe Iohannis, de și-au adunat ăștia toată armata de atârnâtori și-au trimis-o pe teren.
Este un război Coldea-Helvigh, pe față și pe la spate, încât orice altă temă “politică” pălește. Scriam ieri:” distracție mare”.
mai mult decât atât, este un adevărat Spectacol, un Regal, dus în presă, fie scrisă, televiziuni, ‘Fakebook, se revendică toți de dreapta, se bat, se scuipă, se înjură, dau din coate, se împing, care să ajungă primul la Cururile Supreme, încât te întrebi dacă banii sau frica de pușcărie le-a luat mințile, sau așa au fost dintotdeauna.
Așa au fost tot timpul.  In acest moment, bătălia pe Dreapta este bătălia dintre Securiști și Neosecuriști. V-am spus de la începutul anului că ne vom distra copios.  Tot acest an Electoral va fi marcat de această bătălie în interiorul aceluiași Sistem: Vechea Securitate contra Noua Securitate.
Care pe care.
Chiar am început să-mi doresc să între Cioloș în Parlamentul European, doar ca să le văd fețele lui Helvigh și lui Iohannis.  Atunci când scriam la începutul anului că Războiul va fi pierdut de Securitate, știam și de acest război fratricid din interiorul aceleiași Securități. Dacă a existat vreun moment în ultimii 80 de ani în care Securitatea să fie învinsă, anul acesta electoral este acel moment, în care Securiștii de Rit Nou se omoară cu cei de Rit Vechi. Nici nu se putea altfel, pentru că a rămas mai puțin de ros, iar concurența e mare.
Marele Război cu Securitatea este câștigat pe Jumătate, să ne rugăm la Dumnezeu să-i țină sănătoși, că doar așa pot să-și dea în continuare ciomege-n cap și limbi în cur cât cuprinde. (Opinie de Gelu Vișan)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *