Politica

Victor Costache a RECUNOSCUT. Bogdan Chirieac REACȚIONEAZĂ

Victor Costache a recunoscut, într-un prim interviu acordat după plecarea de la Ministerul Sănătății, că demisia din funcția de ministru nu a fost un act de voință personală, explicând că este „un luptător, un medic care a depus un jurământ”.

loading...

Întrebat de Adevărul dacă mai degrabă a fost împins spre demisie, el a răspuns: „Da, cred că nu e momentul acum să dăm foarte multe detalii. Suntem în plină criză. Lucrurile vor ieşi la iveală în momentul potrivit. Acum trebuie să lucrăm cu toţii ca o echipă şi să ajutăm să scoatem ţara din acest impas”.

loading...

„Ştiţi foarte bine că miniştrii rareori demisionează şi ştiţi că sunt un luptător, un medic care a depus un jurământ. Niciodată nu am abandonat şi nu abandonez. Demisiile, nu vreau să intru în detaliu, demisiile miniştrilor sunt într-un anumit fel, o anumită procedură să spunem. Vreau să vă spun că am rămas în linia întâi. Voi ajuta echipa ministerului Sănătăţi deoarece suntem în plină criză. Voi rămâne lângă ei cât de mult vor dori cei care conduc în momentul de faţă ministerul Sănătăţii”, a afirmat Victor Costache.

Bogdan Chirieac, analist politic, a făcut un comentariu după ce Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a demisionat joi din funcţie.

Întrebat dacă demisia lui Victor Costache este un gest de onoare, așa cum au spus unele voci din PNL, Bogdan Chirieac a zis: ”Și eu cred că este un gest de onoare fiindcă a lucra în echipa lui Ludovic Orban nu este un gest care să onoreze pe cineva. Ministrul Costache, până să vină în Guvern, nu a fost șomer, așa cum a fost premierul până să fie premier, a fost medic cardiolog, chirurg de renume”.

”Victor Costache nu a mai suportat și se întoarce la meseria sa unde a fost în frunte. Au sărit cu picioarele pe el. De ce? Pentru că Victor Costache a cerut să fie testat tot Bucureștiul, cum se întâmplă în toată lumea civilizată în pandemia COVID – 19? Și probabil Ludovic Orban nu a fost de acord cu așa ceva. Acesta o fi fost motivul. Ministrul Costache ceruse foarte clar, ca medic, ca om care salvează vieți, nu ca fost șomer devenit brusc premier, testarea tuturor locuitorilor din București. Eu cred că trebuie mers mai departe cu testarea, cum a zis Organizația Mondială a Sănătății”, a mai spus analistul politic la Antena 3. Si Ion Cristoiu s-a aratat revoltat.

”Vine scandalul Costache. Am vazut un document cum ca vor sa testeze persoanele din București. Inteleg ca e mai mult o cercetare despre cum s-a luat virusul si alte aspecte. Pe el il doare ficatul. Cum apare unu mai destept decat el il doare ficatul dar toti sunt mai destepti ca el și împreună cu Klaus Iohannis l-a fortat pe Victor Costache sa isi dea demisia ca fusese de acord cu ce spusese Gabriela Firea. ”Au zis liberalii: tu îi dai ajutor pesedistei Firea?” Păi, băi Orban, băi pilișcă, sa ma ierti ca sunt batran dar era o vreme cand lovise fata aia fiind beat mort si l-am aparat, poate intr-o zi o sa povestesc. Oare unde este fata aia pe care o lovise cand era beat cu masina? Asta e problema la ora actuala? ”, a spus Ion Cristoiu.

Comments

comments

loading...

Leave a Response