Odată cu diminuarea subvenției acordate de CJ, de la 6.000.000 lei la 4.000.000 lei anual, decizia conducerii firmei TROLEIBUZUL S.A.  a fost retragerea troleibuzelor de pe trasee, ceea ce ar fi provocat  reacții cuprinse în apariția în spațiul online  a unei  petiţii  numite „Salvaţi Troleibuzul!”.  Deloc intimidat de această fumigenă, Ion Asaftei  sugerează că  titlul potrivit al petiției ar fi „Salvaţi managementul de la Troleibuzul”
În această cheie,  interpretăm poziția sa:
“În legătură cu petiţiile gen „Salvaţi Troleibuzul”, cred că ar fi mult mai nimerită una tip „Salvaţi managementul de la Troleibuzul”. Iar pentru a fi salvat în sensul de a deveni competent şi producător de profit, el trebuie schimbat radical ca mentalitate. Şi cum mentalitatea ţine de oameni, de persoane, de aici înţelege fiecare ce vrea în legătură cu părerea pe care eu, personal, o am despre situaţia de la această firmă a Consiliului Judeţean Neamţ.
Cu alte cuvinte, trebuie să se treacă odată pentru totdeauna de la ipocrizie la pragmatism, de la cerşit bani de la CJ la management eficient şi profit real nu bazat pe fel de fel de subvenţii”.
Cât privește risipa din banul public, vicepreședintele Ion ASAFTEI atenționează  Troleibuzul cu iminența unei analize ample în care  să fie introduse într-o anumită eventualitate, atât Curtea de Conturi cât şi ANAF-ul, pentru că, din câte înţeleg eu, lucrurile sunt mult mai profunde acolo”.

 

Al. M.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *