Ieri, 3 aprilie 2017, cadrele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ au sărbătorit Ziua Jandarmeriei Române, activitate care s-a desfăşurat cu binecuvântarea şi în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Arhiepiscop al Iaşilor şi Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei. La final, ierarhul, împreună cu un sobor de preoţi din care a făcut parte şi pr. protopop Valentin Tofan, a oficiat slujba de sfinţire a unei troiţe ridicate în curtea Jandarmeriei Neamţ.
Festivitatea desfăşurată cu ocazia împlinirii a 167 de ani de la apariţia Jandarmeriei Române a avut loc în sala de conferinţe a Consiliului Judeţean Neamţ, în prezenţa prefectului Niculina Dobrilă, a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Neamţ – Ion Asaftei, a primarului municipiului Piatra Neamţ – Dragoş Chitic, a inspectorului-şef al IPJ Neamţ – comisar Paul Tablan, a inspectorului-şef al ISU „Petrodava“ Neamţ – colonel Ioan Niţică, precum şi în prezenţa altor şefi sau reprezentanţi ai instituţiilor colaboratoare.
17799344_764814350350607_3688091728535089355_n
În deschiderea festivităţii, maiorul Radu-Vasile Olariu, inspectorul-şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Neamţ, a prezentat istoria armei bleu-jandarm şi a ţinut să transmită un mesaj de încredere şi camaraderie pentru toţii colegii de arme:
„Astăzi, Jandarmeria se află în faţa unor noi provocări interne, ce ne solicită atât potenţialul individual, cât şi capacitatea structurală de a pune în aplicare un plan modern de management, care să asigure adaptarea la cerinţele sociale tot mai diversificate şi, pe alocuri, restrictive. Plecând de la experienţa acumulată, dar şi de la ideea că oamenii sunt bunul cel mai de preţ al Armei noastre, considerăm că putem contribui la fundamentarea premiselor unui proces de reconstrucţie organizaţională eficientă, în raport cu nevoile actuale şi de perspectivă ale societăţii româneşti. Cu ocazia aniversării Zilei Jandarmeriei Române, vă adresez, dumneavoastră şi celor dragi, sincere urări de bine şi spor în activitatea de zi cu zi! La mulţi ani!“.
În continuare, cadrele unităţii care s-au distins prin modul de executare a misiunilor, cei care au obţinut rezultate deosebite în îndeplinirea atribuţiilor, pregătire profesională şi comportare demnă, au fost avansaţi înaintea împlinirii stagiului minim în grad. De asemenea, pentru rezultatele obţinute şi pentru activitatea desfăşurată, alţi 132 de jandarmi nemţeni au fost recompensaţi cu felicitări, mulţumiri şi citare prin ordin.( Ziarul Lumina )
Eveniment de importanță majoră, Ziua Jandarmeriei Române a lăsat impresii de neșters la Piatra Neamț:
17634679_764814273683948_3197314546640949813_n
“ În urmă cu 167 de ani, la 3 aprilie 1850,  sublinia vicepreședintele CJ, Ion ASAFTEI, domnitorul Moldovei Grigore Alexandru Ghica, semna ,,Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi”, act juridic care consfințea întemeierea Jandarmeriei și în spațiul românesc.
Pentru a marca asa cum se cuvine acest eveniment, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Neamț a organizat o serie de manifestari specifice, la care am participat în calitate de Vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț alături de Prefectul județului Neamț și de ceilalți reprezentanți ai instituțiilor colaboratoare: o slujbă de Te-Deum desfășurată cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Arhiepiscop al Iaşilor şi Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, întâlnirea solemnă în Sala de festivităţi, alocuţiuni ale invitaţilor, discuţii şi evocarea momentelor importante din existenţa instituţiei, acordarea unor premii, diplome onorifice, plachete pentru activitatea profesională.
Apreciez eforturile depuse de personalul Jandarmeriei pentru a-şi îndeplini atribuțiile şi am încredere că, ori de câte ori vă aflaţi în mijlocul evenimentelor, veţi asigura liniştea comunităţilor cu onoare şi devotament.
La acest ceas de sărbătoare, vă urez, jandarmi români, un sincer La mulţi ani!”
Al. M.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *