Drumul județean DJ 157C – afectat ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase, produse în data de 04.07.2019 – se află în fază de reconstrucție  la km 685 unde,  în urma precipitaţiilor abundente, s-au produs alunecări de teren.
În sine, drumul este un obiectiv de investiții foarte important al Consiliului Județean Neamț, susținut și aprobat,cu mult timp în urmă, în cadrul coaliției ALDE-PSD.

 Cum era de așteptat, Ion ASAFTEI, vicepreședintele CJ Neamț și lider al filialei nemțene ALDE, urmărește cu atenție sporită stadiul lucrărilor, trecându-și pe agenda de lucru finalizarea în bune condiții a acestui obiectiv.
Așa după cum ne-a obișnuit, Ion ASAFTEI, își notează riguros activitățile pe agenda proprie:
Miercuri,26 februarie 2020.
Profitând de vremea favorabilă constructorii au grăbit ritmul lucrărilor la drumul județean DJ 157C afectat ca urmare a fenomenelor meteorologice periculoase, produse în data de 04.07.2019. În urma precipitaţiilor abundente, la km 685, s-au produs alunecări de teren.

Acest drum face legătura între localitatea Alexandru cel Bun și Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani. Pe lângă aspectul practic-rutier pentru riverani, ambulanțe sau cei care vin în vizită la rude, prieteni, cunoștințe internate în această unitate medicală,drumul oferă pentru turiști momente de relaxare într-o zonă încântătoare ca peisaj.
S-a muncit mult la remedierea zonei calamitate. În urma efectuării unui studiu geotehnic extins s-a găsit soluţia de consolidare a platformei drumului ce cuprinde zona căii de rulare şi a versantului, amonte şi aval de drum: fixarea solului prin turnarea a 71 de coloane din beton având o adâncime de 12 metri. Sper ca vremea să ne fie un aliat în a finaliza această lucrare atât de complexă și dificilă în următoarele zile. Este un obiectiv de investiții foarte important al Consiliului Județean Neamț pe care l-am susținut și aprobat,cu mult timp în urmă, în cadrul coaliției ALDE-PSD.

( Al. M. )
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *