Personaj fabulos, renumit prin consecvența cu care dă cu stângul în dreptul, lăsând de cele mai multe ori treaba nefăcută sau executând-o de mântuială,  cu încredințarea zglobie că “ merge și așa, “ Dorel și-a lăsat urmele  și în asfaltul drumurilor nemțene, fapt care l-a  surprins și supărat nespus de mult pe proaspătul vicepreședinte al CJ Neamț, Ion ASAFTEI.
Trebuie sa terminam o dată cu acest mod de a privi cu superficialitate finalizarea unor lucrări în maniera lui Dorel ”merge și așa” , producând nemulțumiri și chiar accidente participanților la trafic. Orice lucrare va fi recepționată cu exigență maximă,
a declarat acesta, aflat luni1 august 2016 într-o acțiune de  verificare a stării drumurilor județene Secuieni-Romani (DJ 158) și Siliștea-Făurei (DJ 155 A).
13680624_630770947088282_3325232302751612474_n
Pe agenda de lucru a zilei de luni, Ion ASAFTEI a notat, în stilul cu care ne-a obișnuit  încă din Jurnalul campaniei electorale:
“Discuții cu primarii și viceprimarii din zona, dar și concluzii pe măsura,  în legătură cu drumurile județene ce le traverseaza comunele (DJ 155 A) dar si despre legăturile rutiere cu localitătile învecinate.
Asfaltarea drumurilor ar aduce substantiale beneficii economice . Din nefericire, dincolo de problema de fond, întalnim aceleași aspecte ”românesti” de-a lungul drumurilor: mașini de balast, nisip, lemne basculate in santuri. Consecintele în cazul unor ploi torențiale sunt nefaste.
O altă problema o reprezintă acostamentele cu unghi de inclinare spre drum si nu spre rigolele sau șanțurile de preluare a apelor.
In aceeasi linie, se încadrează si ”clasica” metoda de a sparge asfaltul dupa ce acesta a fost turnat , pentru a fi introduse conductele de apă potabilă sau menajera si, obicei consacrat, drumul nu mai este adus la stadiul initial din punct de vedere estetic si calitativ (deniveleri, hartoape, etc).

Voi initia urgent discuții cu toti factorii implicati pentru a lua măsurile adecvate”
Însemnările lui Ion ASAFTEI din Jurnalul de campanie au fost făcute operativ, din mers, de pe aceleași drumuri, pe care, astăzi, noul vicepreședinte al CJ Neamț se reîntoarce, aducând cu sine întreaga sa experiență de bun gospodar.
 
Al. M.
 
 
 
 
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *