“Un sondaj realizat de IMAS pentru Realitatea. Tv arată o creștere spectaculoasă a procentului partidului ALDE, reîntors pe podium! a notat deputatul Varujan Vosganian pe pagina sa de socializare.
Față de un procent de 5,9% cu care era creditată în perioada alegerilor parlamentare, ALDE urcă, în aprilie 2017, la 8,5%. Astfel, devansând USR (8,2%), ALDE redevine cea de-a treia forță politică a țării cu șanse importante de a-și consolida această poziție, dat fiind că, spre deosebire de USR care este în tendință de scădere (situată la cea mai scăzută cotă față de decembrie 2016), ALDE este într-o continuă creștere.
De menționat că atât comanditarul sondajului (Realitatea Tv), cât și autorul sondajului (IMAS) nu pot fi suspectați a se număra printre promotorii imaginii ALDE.

 
Sondaj IMAS – aprilie 2017 / Românii ar vota tot PSD. Cifrele dezastrului pentru Klaus Iohannis
Guvernul Grindeanu ii multumeste pe cei mai multi romani, releva datele unui sondaj IMAS realizat in luna aprilie la comanda Realitatea TV. În schimb, Klaus Iohannis stă extrem de prost față de momentul în care a preluat funcția de președinte. Conform sursei citate, Klaus Iohannis are o cota de incredere de 35,2%, aproape la jumate față de momentul preluarii funcției. Asta nu înseamnă decât că jumătate dintre românii care l-au votat s-au cam lămurit cu ”Romania lucrului bine facut” dar in care seful statului e absent. Trecând mai departe, premierul Sorin Grindeanu este cotat cu multa si foarte multa incredere de 33,9% dintre respondenti. In schimb Liviu Dragnea a coborat de la 32% in ianuarie la doar 24,3% in aprilie. Fostul presedinte Traian Basescu se afla la 15,5% incredere multa sau foarte multa.
Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 41% din populatie ar vota PSD, in timp ce doar 25% ar vota PNL, restul procentelor fiind impartite intre partidele mai mici, in frunte cu USR, arata sondajul IMAS. 44% dintre cei intervievati se declara destul de multumiti sau foarte multumiti cu nivelul de trai din timpul actualului Guvern, care depaseste toate Cabinetele din ultimii 16 ani. Sondajul a fost realizat la comanda Realitatea TV de institutul IMAS, condus de Alin Teodorescu, fost deputat PSD si consilier al fostului premier Adrian Nastase, pe un esantion de 1.000+ respondenti, si are o marja de eroare de +-3%.
(Al. M. )
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *