Social-democratul Cătălin Rădulescu, chestor al Camerei Deputaţilor, a declarat miercuri că peste 500.000 de semnături pentru iniţiativa „Fără penali în funcţii publice” au fost descoperite ca fiind false de către Secretariatul General. Rădulescu a afirmat că va fi sesizat Parchetul General în legătură cu semnăturile strânse pentru iniţiativa ”Fără penali”, existând ”aspecte de natură penală”.
Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, s-a enervat teribil și a declarat miercuri că se încearcă să se blocheze inițiativa, iar acest lucru arată „cât de disperaţi sunt condamnaţii penali ai României care conduc Camera Deputaţilor”. Întrebarea care se impune: Se lasă cu dosar penal?
„Sabotarea iniţiativei „Fără penali”, iniţiativa pentru care un milion de români au acordat o semnătură, continuă în Parlamentul României. Astăzi am văzut în Biroul permanent – cei doi colegi ai mei care fac parte din Biroul permanent au asistat la încercarea domnului Cătălin Rădulescu, condamnat penal, Cătălin Rădulescu, promovat de PSD în funcţia de chestor, alături de Florin Iordache, autorul Ordonanţei 13, că încearcă să blocheze transmiterea iniţiativei „Fără penali” la Curtea Constituţională, aşa cum cere legea, intenţionând să trimită la Parchetul General această iniţiativă, sugerând că (…) Secretariatul General, în acele aproape cinci luni în care iniţiativa a fost blocată de Liviu Dragnea la copiator, ar fi constatat neconcordanţe la semnături. Este atât de aberant şi de absurd încât e greu de comentat”, a afirmat speriat Dan Barna.
El a spus că, practic, potrivit legii, aceste semnături au fost validate de primării în fiecare localitate de unde au fost adunate, eliminând din procesele verbale acele semnături care nu îndeplineau condiţiile legale.
„Faptul că Liviu Dragnea încearcă să confişte şi atribuţiile primăriilor, Liviu Dragnea încearcă să confişte şi drepturile prevăzute de lege în mod explicit pentru primari, adică dreptul de a valida semnături, să le confişte la nivelul Parlamentului, încercând să transmită iniţiativa la Parchet sub acest fals pretext că, fără niciun drept, ar fi descoperit neconcordanţe arată cât de disperaţi sunt condamnaţii penali ai României care momentan conduc Camera Deputaţilor faţă de perspectiva acestei iniţiative care noi suntem convinşi că va deveni lege în România”, a susţinut liderul USR.
Dan Barna a adăugat că „prioritatea zero” a USR în această sesiune parlamentară este iniţiativa „Fără penali” şi va continua „presiunea pe Camera Deputaţilor, pe Liviu Dragnea, pe Biroul permanent pentru ca aceasta să meargă la Curtea Constituţională” şi apoi să fie votată în Parlament.
Ce spune Rădulescu:
„În urma probelor evidente şi în urma verificărilor făcute de Secretariatul General al Parlamentului timp de trei – patru luni, deci o muncă efectivă, Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a fost sesizat vizavi de aceste aspecte care au natură penală. Ceea ce am făcut noi în Biroul permanent a fost ca să cerem reprezentantului USR din Biroul permanent să facă ceea ce cer ei de vreo doi ani de zile, şi anume să accepte ca aceste liste să fie verificate de Parchetul General în urma unei plângeri penale şi, dacă Parchetul General şi procurorii vor decide că nu sunt probe care să ateste că au fost falsificate semnăturile, atunci este foarte bine, dar dacă procurorii vor constata acest lucru va fi foarte grav.
Reprezentantul USR nu a mai fost de acord şi a cerut numai către CCR să fie trimise aceste liste. Prin vot s-a decis că va pleca instant atât către CCR, dar şi către Parchetul General în urma plângerii penale pe care probabil o va semna domnul vicepreşedinte Iordache în numele Biroului permanent, urmând ca procurorii să decidă”, a afirmat Rădulescu, după şedinţa Bp al Camerei Deputaţilor, precizând că peste 500.000 de semnături au fost descoperite ca fiind false.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *