Bugetul primăriei municipiului Buzău va fi mai mic în acest an cu peste 11 milioane de euro în urma deciziei Guvernului de a trece plata persoanelor cu handicap şi a însoţitorilor în sarcina municipalităţii şi a introducerii normei de hrană, a declarat vineri primarul Constantin Toma.
Acesta a precizat că a solicitat vineri Prefecturii Buzău să verifice legalitatea stabilirii gradului de handicap, conform stiridindiaspora.ro.
„Anul acesta, primăria va avea un deficit de aproximativ 10 milioane de euro numai din banii pe care vom fi obligaţi să îi alocăm persoanelor cu handicap şi însoţitorilor acestora. Municipiul Buzău este pe locul al doilea din ţară, după Galaţi, ca mărime a acestei sume, la acestea se adaugă norma de hrană a personalului bugetar din primărie, care se ridică la circa 1,2 milioane de euro anual”, a declarat primarul Constantin Toma, în cadrul şedinţei de bilanţ a Instituţiei Prefectului.
Constantin Toma a mai declarat că „numai în luna ianuarie au intrat în plată alţi 100 de însoţitori ai persoanelor cu handicap, solicităm Prefecturii să verifice legalitatea stabilirii gradului de handicap”.
Potrivit sursei citate, în 2019 vor fi reduse investiţiile de la asfaltări, locuri de joacă, platforme îngropate sau activităţi sportive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *