”Strigă către oamenii din regie și către producător să nu mai aplice reguli de bază în difuzarea imaginii. După ce a fost sancționat de Consiliul Național al Audiovizualului pentru reflectarea mitingului din 10 august, Rareș Bogdan și a lui copie feminină, Denise Rifai, au început să urle că au fost sancționați pentru ce au transmis în 10 august. Fals! Afirmația lor conține o crasă dezinformare a publicului Realitatea TV dar și a celui care nu urmărește postul, dar află de scandal, sau a funcționarilor europeni la care se plîng”, potrivit lui Cornel Nistorescu.
Acesta mai scrie in Cotidianul ca președintele Klaus Iohannis sare orbește în apărarea postului Realitatea TV, principalul său organ de presă si se face că nu vede excesele pupilului său și se face că nu știe nimic despre situația aberantă a neplăților fiscale tolerate acestui post.
”Nu sunt adeptul sancțiunii aplicată Realității TV. Dar nici nu mai poate continua în acest stil. Numai susținătorii fanatici pot trece peste grohăielile propagandistice ale amfitrionului ”Jocuri de putere”. Ca un logo al absurdului, imaginea emisiunilor sale este un Rareș Bogdan care joacă șah cu el însuși. La un moment dat, cînd ceva nu-i convine, judecata lui Rareș Bogdan se întunecă, fața i se înroșește și începe să țipe,umflîndu-se ca un curcan.
Strigă către oamenii din regie și către producător să nu mai aplice reguli de bază în difuzarea imaginii. După ce a fost sancționat de Consiliul Național al Audiovizualului pentru reflectarea mitingului din 10 august, Rareș Bogdan și a lui copie feminină, Denise Rifai, au început să urle că au fost sancționați pentru ce au transmis în 10 august. Fals! Afirmația lor conține o crasă dezinformare a publicului Realitatea TV dar și a celui care nu urmărește postul, dar află de scandal, sau a funcționarilor europeni la care se plîng. Să ne înțelegem!
Realitatea TV a transmis ce au transmis toți și nu a fost sancționată cu întreruperea emisiei preț de 10 minute din catastrofa verbală a Denisei Rifai. Și nu pentru ce au transmis în 10 august, ci pentru felul cum au făcut-o. Din păcate, cei de la CNA nu sunt pregătiți pentru o asemenea reacție isterică și nu au prezentat publicului larg materialul pe baza căruia au emis sancțiunea. În mod normal, ar fi trebuit ca, imediat după comunicarea sancțiunii pe un site al CNA-ului și într-un document transmis tuturor redacțiilor, să prezinte fragmente din propozițiile fără nici o legătură cu jurnalismul strigate de Rareș Bogdan și de Doru Mărieș. I-am văzut și m-am crucit. Nu era nici propagandă, nici militantism, necum jurnalism! Era o isterie fără cap și fără coadă, un fel de lătrat propagandistic, de oameni care numai că nu-și smulgeau cămășile de pe piept ca să ceară jandarmilor să tragă și-n ei.
Rareș Bogdan este plin de asemenea antecedente isterice, de tip Vatra Românească și #Rezist. Subțirimea sa intelectuală îl determină ca în situații tensionate să răbufnească dincolo de comportamentul logic, de norme profesionale și chiar de bunul simț. Adeseori el se poartă de parcă ar fi un soi de penibil conducător de oști, scăpat într-un studio de televiziune. Din păcate, în 10 august, de la un moment dat, a fost însoțit și de Doru Mărieș, încins de parcă s-ar fi luat de guler cu Ion Iliescu și cu cei care au tras în mulțime la Revoluție.
Am un respect deosbit față de prestația lui Doru Mărieș. Este printre puținii români care au luptat aproape trei decenii pentru aflarea adevărului din Decembire 1989. Înțeleg că mistificarea evenimentelor și lupta pentru adevăr i-au întors viața pe dos. Dar, de la această nefericire pînă la răbufnirile din 10 august, este o cale lungă. Condiția sa mai nouă de comentator politic este de un penibil militantism și atîta tot.
Geaba protestează și Administrația Prezidențială. Arată doar o poziție partizană față de abaterile singurei televiziuni care îl apără, orbește, pe Iohannis. Dacă în 10 august președintele era pe drum spre Sibiu, n-are decît să ceară o redifuzare, într-un grup restrîns, a celor două ore de vîlvătaie civică și verbală a celor doi. Și să-și imagineze și el cum ar fi fost ca Rareș Bogdan și Doru Mărieș să înceapă să strige:
-Bă, Iohannis, băi, oprește-i mă, nenorocitule!
N-are decît să schimbe puțin adresantul isteriilor și grosolăniilor și să le mute pe seama sa sau a nevestei sale, a lui Orban sau a lui Băsescu. Și pe urmă să dea comunicate.
Ne aflăm în fața celei de-a doua sancțiuni aplicate unei televiziuni. Într-o altă perioadă, CNA-ul a suspendat emisia și mai apoi licența OTV-ului. Acum situația este pe cale de a se repeta. Atîta doar că ne aflăm în fața unui OTV politic, protejat de data aceasta de SRI și de președinte. Și care a devenit un fel de portavoce a curentului #Rezist.
Președintele Klaus Iohannis sare orbește în apărarea postului Realitatea TV, principalul său organ de presă. Se face că nu vede excesele pupilului său și se face că nu știe nimic despre situația aberantă a neplăților fiscale tolerate acestui post. Celorlalte ziare, site-uri, radiouri sau televiziuni, la prima datorie către ANAF, li se blochează conturile. Realității TV, nu. În același timp, președintele Iohannis n-are nici o jenă din a se folosi și din a apăra un post de televiziune furat (zice DNA-ul, sub semnătura procurorului Carmen Damian) unui alt proprietar.
Pentru a lămuri puțin lucrurile, Consiliul Național al Audiovizualului ar putea să distribuie tuturor materialul în baza căruia a decis sancțiunea. Sau să posteze pe un site fragmente din limbajul și comportamentul delirant al lui Rareș Bogdan și Doru Mărieș.
Abia atunci vom putea revedea cu sînge rece ce înseamnă să o iei razna în presă”, a explicat Cornel Nistorescu.

1 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *