Eurodeputatul Cristian Preda a anunţat, marţi pe Facebook, că a aderat la PLUS, la invitaţia lui Dacian Cioloş, precizând că va sprijini candidaţii partidului pentru alegerile europarlamentare, însă nu se va înscrie în cursă. Cristian Preda a fost membru al PDL.
„La invitaţia lui Dacian Cioloş, am aderat la PLUS. Aşa cum am anunţat în urmă cu patru luni, nu candidez la europene. Voi sprijini candidaţii PLUS la alegerile din 26 mai şi îi invit pe toţi cei care au încredere în mine să facă acelaşi lucru. Prin afilierea mea, PLUS capătă statut de partid parlamentar şi va avea, în consecinţă, delegaţi în toate secţiile de vot, putând astfel securiza opţiunile exprimate în favoarea listei sale. După alegerile pentru PE, folosind experienţa europeană acumulată, voi acţiona în cadrul PLUS pentru ca instituţiile rezultate din viitoarele alegeri – preşedinţia, autorităţile locale, noua majoritate parlamentară – să lucreze în interesul general, nu în interes propriu”, a scris Cristian Preda, marţi pe Facebook.
La alegerile europarlamentare din luna mai a anului 2014 acesta a obţinut un mandat, candidând pe listele PMP. În luna decembrie PMP a luat decizia, prin vot unanim, de a îl exclude pe acesta din partid. Membri formaţiunii l-au acuzat pe Preda că singurul său scop a fost obţinerea unui mandat de eurodeputat şi că acţiunile sale au adus daune de imagine PMP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *