Actualitate

Turcan face NOI precizări despre verișorii ei MORȚI de COVID

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, sâmbătă, că a avut doi veri care au decedat după ce au contactat virusul COVID-19.

loading...

Întrebată, la Digi 24, dacă ştie pe cineva care a luat COVID-19, Raluca Turcan a spus: „Am doi verişori, care, din nefericire, au murit de COVID-19. Tineri. Şi aveau şanse să trăiască, dacă nu contactau acest virus(…) La fel s-a întâmplat şi cu rudele mele care au contactat COVID-19 şi erau în spital, avuseseră şi alte afecţiuni, care se puteau recupera, însă contactarea virusului a agravat şi a cedat organismul odată cu contactarea virusului.

loading...

Deci, sunt situaţii umane, sunt vieţi la mijloc, poate dacă am reuşi să ne gândim că, dincolo de cifre, 1.834 de decese, sunt 1.834 de familii care îşi plâng morţii, sunt 1.834 de familii care cred că poate membrii familiilor lor s-ar fi recuperat dacă nu ar fi contactat virusul, ar trebui să îi facă pe oameni mult mai sensibili”.

Vicepremierul Turcan a îndemnat oamenii să se informeze şi să conştientizeze şi urmările pe care contactarea acestui virus poate să le aibă.

„Am cunoştinţe care au fost diagnosticate cu COVID-19, care au fost asimptomatice şi care, după ce au fost declarate negative şi au putut să revină la o viaţa normală, au rămas cu sechele şi au continuat cu bronşite şi alte afecţiuni respiratorii”, a mai spus vicepremierul.

Întrebată dacă acest virus o sperie, Raluca Turcan a spus: „Nu ştiu dacă speriat este cuvântul cel mai potrivit, pot să spun că mă îngrijorează. Mă îngrijorează, evident, şi ca om politic, pentru că îmi pasă evident şi de ce se întâmplă la nivel de ţară (…) Că mă pot îmbolnăvi eu, pentru că aşa suntem şi noi obişnuiţi, cu toţii, eu trec peste.

Ma îngrijorează starea de sănătate a părinţilor mei, (…) care au şi alte afecţiuni, şi dacă contactează acest virus s-ar putea să li se agraveze şi să cedeze organismul, mă îngrijorează copilul meu, care, dacă ar contacta virusul, ar putea rămâne cu sechele şi cu afecţiuni pulmonare (…) şi mă îngrijorează, în general, modul de transmisie comunitară al acestui virus (…). De aceea este atât de păcătos. Are un grad de extindere comunitară uriaş”. Radu Herjeu a reactionat după ce Turcan a fost agresata verbal.

”Raluca Turcan este unul dintre personajele tragicomice ale politicii românești. Eu nu văd nimic la ea care s-o recomande pentru poziția de acum sau pentru traseul până la aceasta. Dar… mi se par abominabile, rușinoase și ignobile miștourile făcute pe seama mărturisirii că i-au decedat doi verișori din cauza covidului. Poate eu sunt excesiv de idealist, dar nici măcar pe cei ca ea nu-i văd în stare să inventeze așa ceva. Prin urmare, atacurile sectanților anticovid, ale fanilor adversarilor ei politici sau ale unora care, pur și simplu, n-o suferă, mi se par vomitive!”, a scris Radu Herjeu.

Și jurnalistul Răzvan Dumitrescu a criticat valul de ură care s-a revărsat asupra ei după ce aceasta a făcut devzăluirea dureroasă.

”Multi nu o plac pe Raluca Turcan. E criticabila actiunea ei politica. E de respins demagogia discursului sau! Puteti sa nu fiti de acord cu ce spune si cu felul in care se exprima, de multe ori pe langa limba romana… Nu va obliga nimeni s-o laudati, s-o acceptati ca om politic sau sa o votati.

Mi se pare normal sa-i amendam excesele, devierile intentionate de la subiect din discursul politic, actiunea politica in masura in care aceasta este nociva. Pana aici totul este normal. Dar, oameni buni…

Nu pot sa cred ca in noi nu mai exista compasiune sau macar o minima prudenta publica atunci cand comentam pe marginea unei tragedii. Turcan a spus ca i-au murit doi verisori de COVID-19. M-am uitat pe comentariile de la postarea respectiva si va spun ca nu am mai vazut de mult timp atata ura.

Pe un astfel de subiect ma asteptam la mai multa retinere, chiar daca nu suportati acest personaj din motivele enumerate la inceputul textului. Intr-o perioada in care tensiunea, ura si dezbinarea au ajuns la cote incredibile, macar noi, in anumite momente, sa dam dovada de ceva retinere! Va multumesc pentru intelegere si pentru rabdarea de a citi pana la capat mesajul meu!”, a scris jurnalistul Răzvan Dumitrescu pe Facebook.

Comments

comments

loading...

1 Comment

  1. Jurnalistul Răzvan Dumitrescu are dreptate din punct de vedere creștinește. Dar atât!!! Numai că semințele urii și ale dezbinării tot politicienii de dreapta sau de stânga din ultimii 30 de ani le-au semănat și le-au întreținut cu devotament desăvârșit. Pentru că ambele stări reprezintă câinii de pază ai globalismului pe care ei îl slujesc.
    Pe de altă parte, mă întreb și eu, la rându-mi, dacă d-na manifestă atâta grijă și atașament față de rude, atunci de ce nu și le-a avertizat în momentul când Guvernul României a primit avizările de la OMS și de la UE, mai precis din luna februarie a anului curent? De ce nu le-a atenționat cu privire la virulența agresivă a bolii, de ce nu le-a învățat cum să se protejeze? Că doar acum își plânge neamurile cu lacrimi amare! Iar lumea-i rea, dușmănoasă și lipsită de empatie la necazurile doamnei!!! Românului de rând, aceluia votant și pauperizat, care nu trăiește afectiv dramele și nu se transpune simpatetic, i s-a adus la cunoștință abia în 16 martie 2020, timp suficient cât să crape de ”n” ori până la declararea stării de urgență de către Johannis și gașca de partid.
    Silă mi-e de dubla măsură! ”Că voi egalitate, dar nu pentru căței.” – vorba fabulei lui Grigore Alexandrescu

Leave a Response