Ministrul Sănătății,  Nicolae Bănicioiu,  a declarat sâmbătă dimineața, în cadrul unei conferințe de presă, că Guvernul va decreta trei zile de doliu național. Comitetul Național pentru Situații de Urgență, convocat la acestă oră, conform declarației ministru apărării, Mircea Dușa, va declara zile de doliu începând de azi. Secretarul de stat Arafat a spus că bilanțul, ajuns la 27 de morți, este provizoriu și ”ne putem aștepta ca numărul victiomelor să crească”.

 Clubul Colectiv a fost  în noaptea trecută scena unui incendiu devastator pornit de la artificii. Organele îndrituite s-au mobilizat în câteva minute. Astăzi partidele de la putere și din opoziție și-au anulat toate acțiunile politice. Se caută sânge și sunt așteptați donatori de sânge pentru cei aproape două sute de răniți, unii găsiți în situație critică.

Mărturii cutremurătoare apar după incendiul din Club Colectiv. Un tânăr care a scăpat ca prin minune povesteşte cu groază ce s-a întâmplat imediat după incendiu. O altă supravieţuitoare a povestit pe Facebook că în momentul izbucnirii incendiului solistul trupei Goodbye to Gravity a făcut o glumă, încercând să calmeze spiritele, dar apoi a cerut un extinctor. Era însă prea târziu, pentru că în 30 de secunde flăcările s-au extins la tot tavanul şi s-a declanşat haosul.

Oamenii strigau disperaţi după ajutor, se călcau la propriu unii pe alţii ca să ajungă la ieşire şi doar cei puternici fizic au reuşit să se salveze.

„Nu merg in cluburi, dar un prieten mi-a zis ca va fi un anumit tip de muzica si pur si simplu am zis hai sa merg si eu la o ieseala. S-a intamplat totul dintr-o data, in cateva secunde. S-a dat drumul la sistemul de artificii, de sus de acolo s-a pornit focul. A luat foc acest lateral si de acolo s-a extins la tavan si usor-usor s-a extins in tot clubul. Eram cam la penultima masa, in celalalt capat, nu langa iesire, eram langa baie sa zic asa. Cand am vazut ca incepe focul am zis: afara. Noi usor am incercat sa iesim, nu ne-am panicat instant. Problema a fost cand am ujuns la usa, focul deja s-a extins pana la noi. Atunci s-a creat panica si isterie in masa. Cineva a spart un geam sau a deschis usa brusc de s-a produs acea exoplozie. Atunci a fost isterie, oamenii au sarit peste oameni. Eu am fost ingropat de altii si mi-am zis ca asta a fost. Insa am reusit, mi-am gasit taria si am iesit. Nu am vazut cine a piornit focul de artificii, unii zic ca au fost civili, altii ca au fost membrii staff-ului. Uiltima data cand m-am uitat nu erau civili la artificii, zic ca staff. Nu mi se pare normal sa fie artificii in club. Am un prieten care a iesit, are o arsura la picior, iar un amic e la urgente, e inconstient„, a declarat unul dintre tinerii care au fost aseara in club.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *