Amintirea foștilor activiști de odinioară- aroganți, plini de importanța misiunii lor, intoleranți până la  punctul de a refuza dialogul- a fost reînviată zilele trecute în sala de ședințe a Prefecturii Neamț de ministru  turismului Titus Dobre care, într-un schimb de replici cu vicepreședintele CJ Ion ASAFTEI, a demonstrat că nu problemele turismului nemțean ( în speță, stațiunea Durău) îl preocupă, ci disconfortul cauzat de descinderea sa la Piatra Neamț printre muritorii de rând. Concluzia este una singură: ori cu dl. ministru, ori fără dl. ministru, soarta turismului nemțean rămâne neschimbată, Titus Dobre trăind doar satisfacția măruntă că la Piatra Neamț a înăbușit orice inițiativă privind rezolvarea situației  stațiunii Durău. De aici, se desprind mai multe idei:
 

-Imberb și fără simțul măsurii, dl ministru a venit în Neamț  ca să bifeze un loc de unde trebuia să plece  cu un anumit sentiment al datoriei împlinite. A produs însă o mare dezamăgire, pierzând însă o ocazie serioasă pentru dezbaterea unor probleme concrete odată cu proiectul de lege.
-Infatuat, l-a luat la ceartă , în sală, pe vicepreședintele Consiliului Județean Neamț, Ion Asaftei, deoarece mulți primari lipsesc de la această întâlnire ,,crucială” pentru turismul românesc, uitând că dl Asaftei era invitatul și nu organizatorul acțiunii respective care, în final, s-a dovedit a fi un eșec , participanții părăsind sala unul câte unul.
-Cu diplomația-i cunoscută, Asaftei a cedat inteligent, trecând cu vederea superficialitatea dlui ministru în a aborda o temă concretă deși i s-a precizat că ,, stațiunea Durău reprezintă chintesența turismului nemțean” legată direct și de sacralitatea muntelui Ceahlău.
-Dacă ministrul voia să trateze cu seriozitate informațiile pe care i le-a dat vicepreședintele Asaftei, trebuia să încheie într-o notă de om matur, responsabil de soarta turismului nemțean și nu numai, precizând că a înțeles neajunsurile respective și că își va găsi timp în maxim 1-2 luni să vină special la Durău și să se întâlnească cu toți agenții economici din turism, să vadă la fața locului  ce se poate face pentru revitalizarea și reactivarea acestei stațiuni, chiar de se vor propune și măsuri de expropriere a unor imobile pentru cauză de utilitate publică de interes județean sau național.
-Făcând apel în mod obsesiv la sintagma ,, să fim serioși” sau ,,să ne maturizăm” putem înțelege că dl ministru făcea eforturi disperate să se autodefinească . Deși în sală erau oameni cu o înzecită experiență în turism, când au văzut că nu au cu cine sta de vorbă, au părăsit dezbaterea.
Al. M.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *