A devenit evident că Mesagerul de Neamț și-a propus să satanizeze personaje politice, aflate în opoziție cu simpatiile publicației. Mijloacele sunt atent studiate, de la dezinformări, la denigrări, unele vecine cu calomnia. Câtă vreme ținta trebuie supusă unui foc automat, până la anihilare, adevărul, fie el și jurnalistic, poate fi călcat în picioare! În cazul de față, Ion ASAFTEI, președinte ALDE Neamț și vicepreședinte al CJ, a avut parte de un adevărat asalt al lăturilor revărsate din paginile publicației amintite, atenționându-l și atenționându-ne că prezența sa pe scena politică nemțeană a deranjat grav jocul dubios al anumitor gupări antrenate în aranjamente tulburi. Ca urmare,  în timp, cu intenții clar defăimătoare, sunt demascați   musafirii politici de la Hanul Răzeșilor” care datorită avantajului  oferit de  “o luncă, bucătari buni, antren și voie bună” au considerat că  acestea toate la un loc sunt “ mult mai importante decât rezultatele politice.” Cu un “Tăriceanu … prea puțin interesat de culisele partidului,” Ion ASAFTEI   ajuns cu misiune(?!) în PLR, apoi ALDE  face tot ce poate să îndepărteze partea conservatorilor intrată în ALDE” În alt articol, Mesagerul de Neamț ne îndeamnă la vigilență căci Ion ASAFTEI “este mare șef de han, evident (? n.n.) al răzeșilor, și că a provenit din activul de partid al fostului regim”…Funcția de vicepreședinte al CJ a fost obținută” prin jocul împrejurărilor”  și deși  “este mare șef de han”,  o face pe amfitrionul și proprietarul la un de-acum celebru han”( sic ! ). Ignorând cu bună știință că autorul articolului se află pe urmele sale, “se mișcă elegant pe șoselele județului și ale patriei cu o mașină de firmă, ca să nu spunem de fițe.” Retoric, semnatarul materialului de presă se întreabă și ne întreabă, apoi răspunde cu seninătate în numele tuturor:
Am putea înțelege că semnalul pe care ni-l dă unul dintre șefii de la județ este că poți trăi în bunăstare, poți parveni în politică, poți da lecții de civism și bună purtare chiar dacă ai înșelat bugetul de stat cu sume importante? Am putea.”
Nu, nu am putea înțelege, căci ADEVĂRUL este altul :
  Ion ASAFTEI nu a înșelat în niciun fel bugetul de stat, din moment ce datoriile sunt contabilizate și trecute în declarația de avere.Acuzația autorului este extrem de gravă și ar putea avea consecințe juridice, prin distorsionarea voită a adevărului.La aceasta  se adaugă difuzarea în spațiu public a unor date cu caracter personal, menite a prejudicia imaginea celui vizat, în cazul de față Ion ASAFTEI, fapt aflat sub incidența legii penale. Pentru corecta informare a cititorilor, sublinien noi, în locul autorului materialului de presă,  că o imensă parte a datoriei  o reprezintă penalitățile și dobânzile aplicate datoriei de bază, care este mult mai mică. Ion ASAFTEI și-a recunoscut datoria și nu s-a sustras de la plată, statul având la îndemână instrumentele necesare și legale rezolvării situației.Problema sechestrului pus pe bunurile vicepreședintelui CJ este o simplă speculație de presă la fel de “serioasă” ca și celelalte afirmații din articol.
Înființarea filialei ALDE în Neamț, precum și campania electorală de la locale au dovedit capacitatea de mobilizare și de organizare de care a dat dovadă actualul vicepreședinte al CJ, infirmând “ semnalul” potrivit căruia “poți parveni în politică”- etichetă pe care semnatarul dorește s-o lipească pe personalitatea politică a lui Ion ASAFTEI.
Faima acelui “celebru han” a fost asigurată de numeroasele activități culturale de succes, cu participare națională și internațională, iar meritul lui Ion ASAFTEI a fost că a creat un spațiu de profundă spiritualitate românească, unic în județul Neamț.A trece toate acestea într-un registru ironic dovedește, cel puțin, rea-credință și, de aceea, înțelegem doar într-un fel aparte strădania autorului: “Calomniez, calomniez, il en restera toujours quelque chose”De prisos să mai adăugăm că firma din care au rezultat datoriile nu are nicio legătură cu “celebru han.
Mașina “ de fițe” cu care Ion ASAFTEI “se mișcă elegant pe șoselele județului și ale patriei” sfidându-ne, așa cum ne sugerează autorul articolului,  este o rablă din 1992!
Și când te gândești că primul punct în ordinea deontologiei profesionale a jurnalistului este informarea corectă a cititorului….
Se pare, totuși, că rezervele de venin ale publicației amintite sunt pe sfârșite; altfel, nu ne explicăm jenantul efort de a avea umor în Cafeaua de dimineață în luna reconsiderărilor de politicieni ( Mesagerul de Neamț ,1 Martie 2017 ) unde intenția unei ironii subțiri a avut efectul advers, îngropându-l în penibil pe semnatar. Ce i se pare autorului  atât de hazliu- încât a trebuit să încropească un soi de poveste- denunțând faptul că, Ion ASAFTEI, în calitate de vicepreședinte al CJ Neamț, a participat alături de Ionel Arsene, președintele CJ Neamț, la conferința de presă susținută cu ocazia vizitei vicepremierul Sevil Shhaideh ? Gestul lui Ion ASAFTEI de a nu se înscrie la cuvânt, vorbind înainte sau după cuvântarea președintelui CJ Ionel Arsene sau a vicepremierul Sevil Shhaideh , trebuie interpretat ca uzuanță în întâlnirile protocolare, despre care, autorul cafelei fară sare, (dar nesărată) se vede treaba că habar nu are! Îi mulțumim, totuși, autorului zațului de cafea că ni l-a arătat în prim plan pe vicepreședintele nostru. Nu era nici în cârciumă, nici în excursii exotice, ci la datorie, ascultând cu atenție discuțiile din jur. Așa că, îi recomandăm autorului să-i invite la această cafea nesărată pe trădătorii care au fost îndepărtați din ALDE! Sunt sigur că lor o să le placă!
Al. M.
 
 
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *