Comisarii europeni, Frans Timmermans și Vera Jurova, alături de Angela Cristea – șefa Reprezentanței CE la Bucuresți – și Augustin Lazăr, sunt cercetati de procurorii români pentru infracțiunile de abuz în serviciu, fals, comunicare de informații false și constituire de grup infracțional organizat, în legătură cu redactarea RAPORTULUI MCV!, potrivit avocatului Aurelian Pavelescu.  ”Lumea Justiției” a formulat un Denunț deosebit de complex, cu probe clare!
”Amintim ca Redactia Lumea Justitiei, care a semnalat in repetate randuri, de ani de zile, falsificarea grosolana a realitatii pe starea justitiei din Romania in Rapoartele MCV, a formulat denuntul in considerarea rolului primordial al jurnalistilor definit de art. 7 din Codul Deontologic al Jurnalistilor elaborat de Clubul Roman de Presa – “Ziaristul are responsabilitatea civica de a actiona pentru instaurarea justitiei si dreptatii sociale”. Va vom tine la curent cu orice evolutie a anchetei in acest dosar”, arată jurnaliștii de la luju.ro.

”Pentru prima dată România reacționează la acțiunile infracționale ale demnitarilor UE așa cum se cuvine. Penalilor, Timmermans și Jurova, nici nu știți în ce ați intrat! Felicitări, Lumea Justiției! Acest Denunț va fi replicat în curând în alte țări din UE, sunt convins!”, precizează avocatul Aurelian Pavelescu.
Timmermans, tot mai contestat
Guvernul Ungariei a cerut retragerea lui Frans Timmermans din funcţia de prim-vicepreşedinte al Comisiei Europene (CE) pe perioada campaniei pentru alegerile europarlamentare din luna mai, în condiţiile în care politicianul olandez a fost desemnat cap de listă al socialiştilor europeni la succesiunea lui Jean-Claude Juncker la şefia CE.
Gergely Gulyas, şeful de cabinet al premierului conservator ungar Viktor Orban, i-a trimis o scrisoare lui Jean-Claude Juncker în care atrage atenţia că instituţia pe care o conduce a fost reprezentată la recenta dezbatere din plenul Parlamentului European privind statul de drept în Ungaria de către Frans Timmermans.
„Ne pare rău să vedem, totuşi, că domnul Timmermans, un critic constant al Ungariei, nu a ezitat să folosească intervenţia sa ca o ocazie pentru propria campanie electorală, făcându-se ecoul declaraţiilor opoziţiei de stânga ungare“, a menţionat Gulyas în scrisoare, potrivit MTI şi Agerpres.
Potrivit oficialului de la Budapesta, comisarii europeni ar trebui să-şi exercite îndatoririle „în deplină independenţă, integritate, demnitate, cu loialitate şi discreţie“, respectând Codul de conduită al Comisiei Europene În aceste condiţii, el a cerut ca Frans Timmermans să fie trecut în concediu fără plată pe întreaga perioadă a campaniei pentru alegerile europarlamentare, programate la sfârşitul lui mai.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *