Copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că în problemele mari care vizează comunitatea ar trebui să se facă referendumuri. În acest fel, cetățenii au decizia în mâinile lor și pot alege așa cum consideră că este mai bine pentru ei. Din nefericire, referendumul este încă o noutate pentru România fiind folosit extrem de rar, cu toate că au fost anumite decizii în timp la care și cetățenii trebuiau să își spună părerea.
„Daniel  Barbu a venit cu o idee foarte interesantă, care se practică în alte state democratice – şi anume: soluţia organizării de referendumuri pe marile probleme şi pe marile decizii care urmează să fie luate la nivelul Bucureştiului, în aşa fel încât să dăm o parte din această responsabilitate cetăţenilor, de a alege în mod direct. Noi plecăm de la următoarea idee – şi anume: că sunt două elemente indisolubil legate – calitatea vieţii cetăţeanului în urbe este indisolubil legată de calitatea democraţiei. Cu alte cuvinte, dacă decizia nu este luată făcându-l pe cetăţean co-părtaş şi este luată numai de administraţie, atunci sigur că sunt foarte multe şanse ca, neglijând opţiunile cetăţenilor, deciziile care sunt luate să fie greşite şi, prin urmare, şi calitatea vieţii nu este cea pe care o aşteaptă şi pe care şi-o doreşte cetăţeanul de rând”, a spus Tăriceanu într-un interviu pentru PS News.
Acesta a mai adăugat că în momentul de faţă PNL-ul este un partid lipsit şi de credibilitate, şi de predictibilitate, pentru că deciziile nu se iau în partid, ci se iau fie în zona Cotroceniului, fie de către anumite forţe oculte care încearcă să linşeze societatea românească în momentul de faţă.

Sokant.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *