Privită la început cu neîncredere, apoi contestată, trimisă în derizoriu și denigrată în măsura în care contabiliza realizări, ALDE Neamț este astăzi formațiunea politică din județ care a înregistrat tot timpul creșteri semnificative care-în final- au plasat-o pe primul loc intenția de vot la nivel local. Un sondaj realizat cu puțin timp în urmă de o publicație nemțeană ( de ziarpiatraneamt.ro) aduce o surpriză de proporții: Formațiunea politică ALDE se situează pe primul loc, cu 28 procente în intenția de vot politică la nivel local.
 

 
Potrivit publicației menționate, succesul ALDE are la bază o serie de factori pe care îi meționăm:

  • ALDE se mobilizează mai bine decât celelalte partide când vine vorba de participare.
  • ALDE începe să ia în mod clar voturi de la PSD-ul blocat de justiție și PNL-ul blocat de propriile războaie interne.
  • ALDE, în acest context, va fi cu certitudine al treilea partid în opțiunea de vot politic pe plan local și dacă se mobilizează și se bugetează mai serios are șanse mari să ocupe locul doi și să facă surprize de proporții la următoarele alegeri.

 
Trebuie adăugat efortul susținut al liderului ALDE, Ion ASAFTEI, în prezent vicepreședinte al CJ Neamț care, în pofida tuturor atacurilor neprincipiale, și-a păstrat imaginea de bun organizator, punându-și talentul de politician abil în slujba cetățenilor. Este un fapt de necontestat. Să mai spunem că ALDE a urmărit punerea în practică punct cu punct a promisiunilor electorale? Cei care trăiesc realitatea politică din județul Neamț s-au convins de acest lucru. De aici, și rezultatul sondajului!
Al. M.
 
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *