După ce fostul ministru al Turismului, Mircea Titus Dobre, s-a umplut de ridicol în timpul vizitei efectuate în Neamț, în toamna anului 2017, întrebând suav dacă  Ion Creangă are o casă memorială la Botoșani, ignorând voit sau trecând în derizoriu discuțiile despre obiectivele turistice din județul nostru, iată că Ion ASAFTEI, liderul ALDE Neamț, pune din nou pe tapet situația stațiunii Durău. Ne amintim cu dezgustul cuvenit de tonul imperativ și totodată mustrător al ex ministrului Turismului care l-a certat ca la școală pe liderul ALDE, vicepreședintele CJ Neamț, Ion ASAFTEI, pentru că și-a permis să aducă în discuție problemele care se leagă de stațiunea Durău. Cum toate sunt trecătoare pe acest pământ, și ministru a trecut înapoi în anonimatul generos care-l ținuse îmbrățișat. Probleme, însă, au rămas.
 

Iată ce notează liderul ALDE Neamț pe pagina sa de socializare:
„Profitând de prezența unor reprezentanți ai Ministerului Turismului în județul Neamț, cu prilejul întrunirii Rețelei EDEN – Rețeaua destinațiilor turistice de excelență – am lansat o propunere doamnei secretar de stat Cristina Tărteață, de a veni în județ o echipă de la instituția pe care o reprezintă, pentru a efectua o vizită în stațiunea Durău. Am făcut invitația în cadrul unei ședințe care a avut loc la Consiliul Județean, la care au participat, alături de reprezentanții Ministerului Turismului, primarii comunelor din județul nostru care au statut de stațiuni turistice de interes local sau zonal, național: Piatra Neamț, Târgu Neamț, Durău, Bălțătești și Piatra Șoimului.
Au fost punctate probleme locale și cele ce țin de nevoia de dezvoltare a turismului nemțean. Dorința mea este ca luna viitoare, cel târziu în iunie, o echipă de la Ministerul Turismului să ajungă la Durău, pentru a vedea la fața locului cum putem reabilita zona.
Dezvoltarea ei ar însemna nu doar dezvoltarea județului nostru, ci și a Moldovei!
În alte vremuri, stațiunea Durău era cunoscută drept o supapă pentru Poiana Brașov. E mare păcat că e ținută în paragină! Avem datoria morală să o reabilităm, să readucem turiștii pe Valea Muntelui și sper să reușim să repornim acest plămân al turismului nemțean. Modernizarea Axialului (Bicaz-Izvorul Muntelui-Durău) și a DN 15(Bicaz-Poiana Largului) va produce schimbări de fond în modul de abordare a turismului pe Valea Muntelui în întregul ei”…..

(Al. M. )
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *