Emil Boc a reacționat, după ce s-a cerut demisia lui Ludovic Orban. Tonul acestuia a fost domolit dupa ce Klaus Iohannis si-a anuntat sustinerea pentru Ludovic Orban.

Emil Boc susține că până la un punct exprimarea unor puncte de vedere în cadrul PNL e firească, dar continuarea acestei practici este păguboasă. Declarația a fost făcută în contextul în care mai mulți lideri ai formațiunii au cerut demisia lui Ludovic Orban.

„PNL e un partid viu, dinamic și până la un punct acest lucru e firesc. Cele exprimate de colegii mei au reprezentat puncte de vedere din interior exprimate acum în exterior și eu consider că până la un punct precizarea acestor lucruri este firească, dar continuarea acestor lucruri mi se pare nefirească, păguboasă”, a declarat marți Emil Boc, primarul orașului Cluj-Napoca.

Dezbaterile trebuie să rămână acum în interiorul partidului

„Dezbaterea trebuie să rămână de aici înainte în partid, vom avea un congres care va fi organizat potrivit statului, sper să fie o competiție între programe politice și nu între persoane, pentru că PNL de programe politice are nevoie, care să fie susținute de persoane credibile.

Cred că PNL are nevoie și de Rareș Bogdan, și de Ludovic Orban, și de Robert Sighiartău, de toți avem nevoie pentru că toți formăm o echipă, iar cei care vor merge la congres vor stabili locul fiecăruia, după programul și proiectul politic pe care îl susține”, a mai spus Boc, care a precizat că nu are nicio funcție și nu dorește nicio funcție în PNL, citează Mediafax.

Președintele PNL, Ludovic Orban i-a dat un răspuns clar lui Rareş Bogdan după ce europarlamentarul i-a cerut demisia din fruntea PNL. Fostul premier anunţă că nu are de gând să demisioneze din fruntea partidului dupa ce s-a vazut cu Klaus Iohannis. Nu doar Rareş Bogdan, i-au cerut acest lucru. Robert Sighiartău dar şi Alin Tişe face parte din tabăra contestatarilor.

Ludovic Orban a anunţat şi când se va decide noul şef al PNL. “Preşedintele PNL este ales de Congres. PNL a avut un Congres în 2017 şi va avea un Congres în cursul acestui an. Până la acest Congres eu sunt preşedinte.

Dacă mă voi hotărî să candidez pentru un nou mandat voi anunţa. Cred că orice problemă trebuie discutată în partid, nu în spaţiul public”, a declarat Orban.

Mai mult, şeful PNL a refuzat să răspundă atacurilor din partid. Spune că nu va polemiza public cu propriii colegi. “Nu am obiceiul să polemizez cu colegii mei de partid în public.

În calitate de preşedinte al PNL, obligaţia mea e să asigur coeziunea partidului, obligaţia mea este să particip la asigurarea unităţii şi eficienţei în guvernarea de coaliţie. Cred că cetăţenii români aşteaptă de la noi soluţii pentru rezolvarea problemelor, aşteaptă de la noi soluţii în bătălia cu pandemia.

Aşteaptă de la noi şi o reluare rapidă a creşterii economice care să permită creşterea calităţii vieţii şi a standardului de viaţă pentru fiecare român. Tot ce am de discutat discut în interiorul PNL”, a declarat fostul premier.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *