Cura de polen aduce într-adevăr organismului numeroase elemente, absolut necesare, de care alimentația modernă este prea adesea lipsită și asta datorită excepționalei lui bogății în vitamine, în acizi aminați, în minerale și oligoelemente diverse. Ca și în germenul de grâu sau alge, elementele sale acționează sinergic, așa cum le-a asociat natura, nu în proporții fanteziste, cum este în cazul anumitor produse aruncate pe piață. Polenul este înainte de orice, un aliment, pe care bogăția sa nu-l lasă să fie consumat în doze exagerate.

Polenul este tonifiant. Persoanele în vârstă, ca toți oamenii obosiți intelectual sau fizic sau femeile însărcinate vor beneficia în mod real de el, în mod considerabil, uneori cu efecte rapide. Anemicii, indivizii cu o mai mică rezistență la infecții vor avea de la polen incontestabile foloase, prin factorii de creștere pe care îi conține polenul este folositor copiilor. Asemeni altor produse naturale (mult mai mult chiar decât unele) polenul se comportă ca un reechilibrant organic. Experiența a dovedit că posedă în plus anumite proprietăți de reglementare (intestinală mai cu seamă) și dezintoxicare generală.

Pe lângă astenii, nevrozitate și insomnie, numeroase tulburări colitice de origini foarte diverse (socotind și colitele amoebiene, sunt fericit influențate de curele de polen). Constipațiile, chiar și diareele foarte vechi, sunt într-o însemnată proporție, ameliorate, ba chiar înlăturate. Bolnavii suferinzi de artroză vertebrală au putut să se declare ușurați în urma unei cure cu polen. Potrivit publicației Tratamente naturiste – folosirea repetată a polenului i-a făcut să câștige în greutate, pe anumiți bolnavi slăbiți, pe care nimic nu-i reușea să-i redreseze ponderal, fără să le dăuneze celor predispuși la îngrășare. Prostatismul se poate vindeca total prin cura de polen.

O cură de polen va cuprinde, pentru un adult, 500 de g până la un kilogram de polen, pe care îl va lua, în doze variabilă, după caz și după individ,  la micul dejun sau înainte de masa de prânz, însoțit de o gură de apă. E preferabil să se înceapă printr-o linguriță, timp de opt până la cincisprezece zile. Se va spori progresiv până la o doză de o lingură. Poate unii dintre cei care folosesc polenul, digestia poate avea la început, efecte laxative, pe care le vor aprecia mai ales constipații cronici. Ceilalți vor micșora doza pe care o are cura de polen. Pentru copiii sub zece ani, doza de o jumătate de linguriță, în fiecare dimineață, timp de o lună sau două, pare să fie utilă și necesară. Vom putea repeta cu succes curele cu polen. Două sau trei cure anuale, fiecare de câte o lună și jumătate până la două luni vor reprezenta ritmul optim pentru cei mai mulți.e vor alterna , asociindu-se, după cazuri,  cu lăptișorul de matcă, în doze de 1,50 g până la 100 sau 125 g de miere.

Studiile referitoare cura de polen datează de foarte multe devreme. De exemplu, un extract de polen a fost experimentat pe un anumit număr de copii între 3 luni până la 12 ani, aflați în evidența policlinicii medicale infantile J. B. Thiery la Nancy (1974). S-au putut remarca efectele favorabile ale polenului în lipsa poftei de mâncare, pe curba greutății, și în astenie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *