Potrivit DC NEWS, grupul parlamentar USR a depus la Senat, în această săptămână, două sesizări pentru abateri disciplinare împotriva senatorilor Șerban Nicolae, liderul Grupului PSD de la Senat, și Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului.
 Șerban Nicolae este acuzat de comportament injurios sau calomniator la adresa unui parlamentar (faptă prevăzută ca abatere disciplinară de art. 14, alin. (1) și 51 din Legea 96/2006, privind Statutul Deputaților și Senatorilor, și art. 191, lit. e) din Regulamentul Senatului), iar Călin Popescu Tăriceanu de nerespectarea prevederilor Regulamentului Senatului (faptă prevăzută de art. 191, lit. c) din Regulamentul Senatului).
„Prin comportamentul său, Șerban Nicolae a dat dovadă de dispreț total față de Regulamentul Senatului. Dacă, într-adevăr, s-ar fi simțit jignit/atacat de afirmațiile pe care le-am făcut în conferința de presă, așa cum pretinde, ar fi avut tot dreptul să solicite sancționarea mea pe baza Regulamentului”, arată Mihai Goțiu. „Este destul de improbabil (dacă nu ar fi un caz de crasă incompetență) ca Şerban Nicolae să nu cunoască acest lucru, în condițiile în care este chiar președintele Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări a Senatului României. În aceste condiții, sfidarea flagrantă a Regulamentului de către Şerban Nicolae poate fi interpretată nu doar ca o jignire, ci și ca o acțiune de intimidarea la adresa mea și a colegilor din USR. De asemenea, mă dezamăgește profund faptul că președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, i-a făcut jocul lui Șerban Nicolae și a refuzat să aplice Regulamentul. Asta, cu atât mai mult cu cât doar cu aproximativ o lună în urmă, domnul Tăriceanu a inițiat o declarație politică prin care parlamentarii Puterii au votat prestigiul Parlamentului. Din punctul meu de vedere, nerespecatrea normelor interne vine în contradicție totală cu prestigiul acestei instituții”, a mai spus Mihai Goțiu.
(Al. M )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *