Robert Sighiartău, secretar general al PNL, a vorbit despre o discuție din culisele partidului, avută cu Ludovic Orban.

”Am avut o discuție cu președintele Orban și i-am spus că negocierile (n.r. pentru funcțiile din Guvern) nu sunt în favoarea PNL și că ceea ce se întâmplă în PNL nu e în regulă. La un moment dat, dl Ludovic Orban a vrut să-l retragă iar pe Florin Cîțu și i-am spus că nici din punct de vedere moral, nici uman, nici din punct de vedere al strategiei partidului, nu este în regulă ca dl Florin Cîțu să cedeze și să meargă iar dl Orban, după ce și-a dat demisia și a pierdut alegerile și bineînțeles că dl Orban nu a fost de acord cu ceea ce i-am spus” a declarat Robert Sighiartău, secretar general al PNL, la Digi24.

El și-a anunțat susținerea pentru Florin Cîțu: ”În acest moment, PNL este la guvernare prin primul ministru Florin Cîțu, pe care-l susținem și care dorim să aibă o guvernare cât mai bună, pe care-l vom ajuta pentru a obține o guvernare cât mai bună pentru români, dar, în același timp, ne interesează ca PNL să aibă viitor”.

Ludovic Orban nu mai este dorit la vârful PNL. După mesajul tăios al prim-vicepreședintelui Rareș Bogdan, și secretarul general al partidului, Robert Sighiartău, consideră că trebuie aleasă o altă conducere a PNL.

Era de așteptat ca Robert Sighiartău să aibă această poziție dacă ne gândim că, alături de Rareș Bogdan și alți lideri din partid, el s-a aflat în grupul de revoltă împotriva lui Ludovic Orban, nemulțumiți de negocierile pentru coaliția de guvernare. Atunci, s-a încercat o ședință peste capul lui Ludovic Orban în PNL, președintele partidului fiind acuzat că a negociat în interes personal.

Astăzi, după poziția lui Rareș Bogdan (VEZI AICI), Robert Sighiartău a declarat, la Digi24, că din punctul său de vedere, Ludovic Orban trebuie să plece de la conducerea partidului.

”PNL a pierdut alegerile generale. Din păcate, noi nu am reușit să avem o discuție privind aceste alegeri și n-am făcut o analiză în cadrul Biroului Permanent Național cu privire la ceea ce s-a întâmplat. Până la urmă, tot timpul poporul are dreptate, iar, la alegerile generale, PNL s-a clasat pe locul doi, după PSD” a spus Robert Sighiartău.

Secretarul general al PNL a acuzat că ”au fost mai multe greșeli în timpul guvernării Orban cu privire la gestionarea pandemiei și nu numai, dar cel mai mult mă deranjează că am fost puși alături de PSD, prin comportamentul avut de unii colegi de la guvernare, prin felul în care au fost promovați anumiți oameni în funcții publice”.

”În ultimul an, din păcate, partidul a fost condus discreționar de către președintele partidului” a mai spus Robert Sighiartău, care a adăugat că nu au deschis subiectul mai devreme, din cauza campaniei electorale: ”Din motive tactice, am tăcut”.

”E clar că trebuie să discutăm în interiorul partidului și să alegem, în cadrul Congresului care va avea loc în iunie sau în toamna acestui an, o echipă care poate duce PNL pe primul loc, acolo unde-i este locul” a continuat liderul de partid.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *