Constantin Iacoban, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, a organizat o conferinţă de presă, vineri, 30 octombrie, în cadrul căreia a anunţat punerea în funcţiune a uneia dintre cele mai importante achiziţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ – computerului tomograf.

În prezenţa medicilor Ioan Lazăr – manager al unităţii spitaliceşti şi a directorului medical Silviu Berzea, preşedintele Consiliului Judeţean a anunţat faptul că, de la începutul lunii noiembrie, pacienţii vor avea la dispoziţie cel mai performant computer tomograf existent pe piaţă.

De marţi, 3 noiembrie, aparatul va scana primii pacienţi, în prezenţa medicilor nemţeni şi a unor specialişti în imagistică şi radiografie, iar de pe 5 noiembrie va începe activitatea sub supravegherea cadrelor medicale nemţene.

„Aparatul este de ultimă generaţie, are toate softurile întâlnite la momentul actual, ceea ce face ca acest computer tomograf să rămână de actualitate şi în următorii 10-12 ani. Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ are unsprezece medici radiologi care vor lucra pe tomograf. Este o achiziţie extrem de importantă pentru judeţul Neamţ şi reprezintă doar o parte dintre marile dotări ale spitalului, pentru că până la sfârşitul lunii noiembrie se va inaugura noul bloc operator, iar în 2016 se vor face importante modernizări în incinta unităţii spitaliceşti. În ultimii ani, investiţiile în sănătatea nemţeană au fost majore, iar Consiliul Judeţean va rămâne alături de spital pentru ca, împreună cu conducerea lui, să căutăm soluţii să îmbunătăţim activitatea din acest domeniu. Cred eu că primii şi cei mai grei paşi au fost făcuţi deja, iar investiţiile vor continua, fie că vor fi făcute din fonduri europene, fie de la bugetul judeţului sau din sponsorizări. Ţin să urez succes medicilor care vor lucra cu computerul tomograf, în viitorul bloc operator şi în orice secţie a spitalului şi le adresez rugămintea de a căuta să fie alături de pacienţi şi, prin înalta pregătire profesională, să îi scape pe oameni de suferinţele care îi aduc în unitatea spitalicească“, a declarat Constantin Iacoban, preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *