Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan și secretarul general PNL Robert Sighiartău au cerut, în ultimele 24 de ore, demisia lui Ludovic Orban de la șefia partidului. Ei acuză faptul că deciziile au fost luate discreţionar în partid, că au fost promovaţi oameni pe bază de loialitate şi nu de competenţe, că s-au numit în Guvern secretari de stat, şefi de agenţii oameni care nu aveau nicio legătură cu profesia, fara consultarea partidului, că a acceptat traseiști de la PSD, că a pierdut alegerile parlamentare.

„I s-a umflat capul. Și-a închipuit că e câinele alfa, lupul alfa, omul fără de care România nu merge înainte, el le știe pe toate”, l-a caracterizat Rareș Bogdan pe Ludovic Orban.

Tabăra pro-Orban interpretează conflictul astfel: ‘Reformiștii’ au ales calea atacurilor publice pentru că Rareș Bogdan se bucură de notorietate publică, acesta fiind cel mai important atu al liberalului, însă Ludovic Orban are de partea sa experiența și ar prefera cartea clasică a asigurării unui sprijin al organizațiilor județene.

Surse apropiate de Ludovic Orban au mai declarat pentru stiripesurse.ro că prin afirmațiile publice critice la adresa liderului partidului, adversarii liderului PNL fac indirect mult rău imaginii partidului, lucru care ar putea să discrediteze demersul ‘reformiștilor’.

„Strică imaginea partidului de ce? Că ei ar fi luat alte decizii? Așa e în democrație, majoritatea decide, și în PNL e democrație, chiar dacă o minoritate e foarte zgomotoasă și agresivă. Nici lui Orban nu i-au convenit multe, dar nu a terfelit partidul”, au spus sursele citate.

O ședință a conducerii centrale PNL ar putea avea loc miercuri sau joi, pentru validarea secretarilor de stat.

Ar fi prima ședință în care Ludovic Orban dă piept cu cei care-i cer public demisia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *