Actualitate

Pus la zid: NU instigarii din partea oficialitatilor

Departamentul pentru Relatii Interetnice (DRI), structura aflat in componenta Guvernului, a lansat un atac la adresa presedintelui Klaus Iohannis dupa ce acesta a vorbit dur despre legea autonomiei secuilor. DRI este condus de Lacziko Eniko Katalin, membra a UDMR.

loading...

Astfel, secretarul de stat Lacziko Eniko Katalin, il acuza pe Iohannis de „instigare”. Un mesaj similar a fost transmis si de seful UDMR, Kelemen Hunor.

loading...

„NU instigarii din partea oficialitatilor. ‘Jo napot kivanok!’

Ii salutam pe toti acei membri ai comunitatii maghiare care astazi s-au simtit lezati in identitatea lor etnica, in urma declaratiilor Presedintelui tarii.

Vrem sa accentuam faptul ca nu este deloc in ordine ca intr-o disputa de natura politica, limba, cultura, respectiv membrii uneia dintre cele 20 de comunitati minoritare din Romania sa fie tinte directe sau indirecte ale unor atacuri din partea celor care indeplinesc o functie responsabila.

Ne dorim – si chiar insistam in acest sens – ca intr-o perioada foarte dificila pentru noi toti, comunicarea politica sa se rezume exact la obiectul ei, si sa se limiteze la cadrul indeajuns de larg al libertatii de exprimare, fara a discrimina sau instiga”, afirma Departamentul pentru Relatii Interetnice pe Facebook.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, l-a acuzat miercuri pe presedintele Iohannis de „instigare impotriva maghiarilor”.

„Klaus Iohannis, isterizat si nervos, a avut o declaratie nedemna pentru un presedinte, cu un mesaj tipic PRM-ist violent si periculos: ungurii ne iau Ardealul.

Astazi am fost martorii unui eveniment fara precedent in ultimii 30 de ani: de la microfonul Cotroceniului se dezinformeaza grosolan si se instiga impotriva maghiarilor. UDMR respinge ferm acest gen de discurs si orice fel de instigare.

Presedintele trebuie sa-si ceara scuze pentru acest derapaj periculos”, a scris Kelemen Hunor pe Facebook.

Comments

comments

loading...

Leave a Response