După scandalul de joi din Primăria Capitalei, Gabriela Firea poartă discuţii interesante cu lideri-cheie din PSD.  Într-o fotografie postată de liderul tineretului social democrat, Gabriel Petrea apare alături de Gabriela Firea, Paul Stănescu şi fostul secretar general al PSD, Marian Neacșu, liderii care îl contestă pe LIviu Dragnea şi care au încercat debarcarea lui de la şefia partidlui.

Fotografia apare alturi de mesajul. In echipa. drespre trecut, prezent si viitor. Nu este singura fotografie postată pe reţelele de socializare înainte de şedinţa importantă a Comitetului Executiv al PSD de duminică. Ieri, ministrul Economiei Niculae Bădălau, posta o fotografie de la o întâlnire cu Paul Stănescu şi Dumitru BUzatu, liderul PSD Vaslui.
Demiterea lui Liviu Dragnea din fruntea PSD este principala miză politică în momentul de față. Cu câteva luni înaintea alegerilor europarlamentare, un nou puci este pus la cale de aceiași oameni ca și până acum. Mihai Tudose este cel care a dat semnalul, așa cum s-a întâmplat și în trecut, când acesta era premier în funcție, potrivit capital.ro. Atunci nu a avut succes, deși a beneficiat și de susținerea unor oameni din serviciile de informații. Acum se poartă din nou negocieri pentru ca președintele PSD să fie pus la zid în CEX-ul care va avea loc duminică.
Noul puci, pus la cale de acelaşi nucleu dur din PSD, este de fapt o reluarea a celui vechi. Se poartă aceleaşi negocieri, în care se împart funcţii şi se lansează promisiuni care mai de care mai dăunătoare pentru români. Paul Stănescu, fostul vicepremier, încearcă să adune baronii din Sud în jurul său şi să-i convingă să întoarcă armele împotriva lui Liviu Dragnea. Conform unor surse, acesta a stabilit mai multe întâlniri cu aceştia, primul pe listă fiind Dumitru Buzatu, şeful organizaţiei PSD Vaslui, care s-a poziţionat de mai mult timp împotriva taberei aflate acum la putere. Se însistă mult şi ca Niculae Bădălău să revină alături de nucleul anti Dragnea, însă acesta nu pare să cedeze fiindcă postul de la ministru îi convine de minune.
Adrian Țuţuianu, împreună cu Gabriela Firea au încercat şi ei în ultimul an să adune o masă critică în jurul lor pentru a reuşi să-l detroneze pe liderul PSD. De altfel, cei doi au comandat sondaje pentru a fi măsuraţi încă de mai bine de un an. Dacă primarul Capitalei se vedea preşedintele României, ei bine Țuţuianu era convins că va prelua partidul, urmând ca apoi să devină şi premier. Acest scenariu a fost expus chiar de el, în nenumărate rânduri, în interiorul PSD Dâmboviţa, conform unor surse. Cei doi sunt foarte vocali în aceste zile, lansând săgeţi otrăvite către Guvern şi Liviu Dragnea. Doar că vocile lor nu mai au aceeaşi putere ca altă dată, iar populaţia pare să se fi plictisit de luptele interne din PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *