PREVIZIUNE: Italia va parasi Uniunea Europeana după ce a fost abandonată


”Italia a fost lasata pe cont propriu – si prevad un Italexit nu foarte tirziu, pentru ca italienii nu uita si nu iarta -, Germania s-a facut ca ploua, liderii europeni au fost ca si inexistenti, iar cetatenii uniunii s-au trezit ca nu exista mobilizare, politici si initiative comunitare de prevenire si combatere a crizei”, potrivit liderului ALDE, Norica Nicolai. Trebuie spus și că Italia a fost ajutată cel mai mult de statele non – UE (Rusia, Coreea de Sud, China).

loading...

”A trebuit sa vina o molima teribila pentru a intelege ca ani de zile ne-am amagit cu o forma fara fond. Greu de uitat recentul discurs antologic si figura prabusita a presedintelui Serbiei, tara care s-a zbatut ani de-a rindul sa fie acceptata in UE, iar azi transmite public ca nu prea mai are in ce intra.

loading...

Impresia generala, hai sa nu ne ascundem dupa cuvinte, e ca statele mari si bogate din Vest si-au facut socoteli proprii dupa izbucnirea pandemiei, dupa principiul vechi, cinic si pragmatic, totodata, ‘scapa cine poate’. Pentru fiecare dintre ele, nu mai exista ‘noi’, exista doar ‘eu’.

Dupa ce va trece valul, politicienii din toate statele europene va trebui sa ne suflecam minecile si sa refacem proiectul unional, intr-o forma noua, inca neintrezarita acum, dar sigur foarte diferita de cea veche. Una in care nu va mai exista, spre exemplu, teoria imberba a lichidarii suveranitatilor nationale pentru simplul fapt ca virusul ucigas tocmai ne-a aratat cum, la vremuri de criza, popoarele se bazeaza in primul rind pe ele insele si abia apoi pe mult trimbitata solidaritate comunitara”, a explicat Norica Nicolai in cotidianul.ro. Aceasta s-a arătat dezamăgită de ce a ajuns UE.

”Nu sunt si nu am fost niciodata eurosceptica. Am crezut in ideea de uniune europeana, de state unite ale Europei, de interese si valori comune, de respect si sprijin reciproc. Am criticat nu o data masurile si dublul limbaj european, pe fundalul clivajului tot mai vizibil intre Vest si Est. Dar nu m-am gindit ca UE chiar e un colos cu picioare de lut. Acum, o vedem cu totii cu ochiul liber”, a adăugat Norica Nicolai.

loading...

Like it? Share with your friends!

0 Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *