Președintele Consiliului Județean Neamț, Constantin Iacoban, și-a început săptămâna cu o vizită pe șantierul unde se implementează proiectul „Extinderea și modernizarea Stației de Epurare Ape Uzate Roman“, proiect la care înregistraseră mari întârzieri.

Vizita de luni a fost însă una optimistă pentru conducerea județului, care a constatat o îmbunătățire a ritmului lucrărilor și chiar a întrezărit șansa de a se respecta calendarul proiectului. „Am mers la Stația de Epurare a Apelor Uzate de la Roman, împreună cu domnul Ionuț Dughir, directorul Companiei Județene Apa Serv, și am găsit o situație mult îmbunătățită față de ceea ce a fost până acum.

Din discuțiile purtate cu cei de pe șantier am înțeles că până la sfârșitul acestui an lucrările ar putea fi realizate în procent de circa 90% și vor rămâne de pus la punct cele care se asigură din procentul de cofinanțare. Am văzut o dorință de a se face treabă cu simț de răspundere, de a se încheia proiectul la termen.

La momentul actual cred că s-a realizat cam 50% din lucrare și până pe la 90% s-ar putea face până se termină acest an. Desigur, încă este în întârziere lucrarea, dar față de ceea se ce înregistra acum câteva luni, e de apreciat recuperarea. Eu mă declar optimist pentru că la fața locului au fost aduse multe utilaje cu care se va lucra, dar care încă nu au fost puse pe direcție. După ce va începe treaba cu ele, recuperarea întârzierilor va fi vizibilă“, a declarat Constantin Iacoban, președintele Consiliului Județean Neamț.

Proiectul „Extinderea și modernizarea Stației de Epurare Ape Uzate Roman“ are o valoare de 42.994.113 lei, fără TVA, și a fost câștigat de firma Passavant Roediger Gmbh. Constructorul a intrat în vizorul autorităților încă de la începutul lucrării, pentru că o perioadă mai lungă a neglijat obligațiile din contract, în ciuda amenințărilor cu rezilierea. Proiectul constă, în principal, în măsuri de reabilitare a captărilor de apă, a stațiilor de clorinare, a conductelor de aducțiune și a rezervoarelor, construirea și reabilitarea stațiilor de pompare și extinderea sistemelor de distribuție a apei, precum și extinderea sistemelor de colectare a apei uzate, incluzând construirea stațiilor de pompare, extinderea și reabilitarea stațiilor de epurare apă uzată.

Populația beneficiară a proiectului va fi de aproximativ 237.000 locuitori. Proiectul „Extinderea și modernizarea Stației de Epurare a Apelor Uzate Roman“ are termen de finalizare data de 9.12.2015.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *