Constantin Iacoban, președintele Consiliului Județean Neamț, s-a aflat, marți, 27 octombrie, în mijlocul a două sute de copii, proveniți din cinci școli nemțene, care au expus lucrări de pictură în cadrul expoziției „Culorile toamnei nemțene“.

Vernisajul expoziției, care va rămâne la dispoziția publicului până la începutul lunii viitoare, s-a desfășurat la Centrul Expozițional de pe Bulevardul Republicii din Piatra Neamț. Organizatori ai evenimentului au fost Consiliul Județean Neamț și Asociația Centrul de Ajutor și Integrare Socială Neamț. Consiliul Județean a sprijinit realizarea acestei activități asigurând finanțare în valoare de 15.000 de lei, pe baza prevederilor Legii 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general.

Prin acest proiect, cinci școli cooptate în proiect – Școala gimnazială nr.1 Piatra Neamț, Școala gimnazială „Nicolae Iorga“ Pângărați, Școala gimnazială „Gheorghe Săvinescu“ Crăcăoani, Școala Gimnazială „Dumitru Almaș“ Negrești și Liceul teoretic „Gh. Ruset-Roznovanu“ Roznov – au primit câte 500 de lei, bani cu care au achiziționat materiale didactice necesare lucrărilor de pictură. Copiilor, două sute în total, le-au fost asigurate, în două etape, cadouri motivante.

Pentru început au primit pachete în valoare de câte 12 lei, constând într-un bloc de desen, acuarele și persoane, iar ieri, după vernisaj, au primit alte cadouri, în valoare de 32 de lei fiecare, constând în rechizite cu care să își întrețină pasiunea pentru pictură, după cum a precizat Daniela Gherghel, președinta Asociației Centrul de Ajutor și Integrare Socială. Președintele Constatin Iacoban a analizat cu mare atenție fiecare lucrare de pe simeze și i-a felicitat în mod deosebit pe micii artiști. „Consiliul Județean a finanțat acest proiect din banii noștri, de la bugetul județului, deci cu toții vă sprijinim, pentru ca să vă remarcați prin talentul pe care îl aveți! Desigur, esențial este și suportul pe care vi-l asigură cadrele didactice îndrumătoare. Sunt foarte încântat să văd o concretizare a banului public în ceva atât de frumos! Nu e ușor să aduni multe lucruri frumoase la un loc, așa cum s-a întâmplat azi! Și asta vi se datorează vouă, tinerilor artiști, cărora vă mulțumesc în mod deosebit! Mulțumesc și cadrelor didactice care s-au implicat în proiect și celorlalte persoane care au contribuit la această frumoasă realizare“, a spus președintele Consiliului Județean Neamț, Constantin Iacoban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *