Constantin Iacoban, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, a participat, ieri, la Gala Culturii Nemţene, eveniment menit să aducă în faţa publicului pe unii dintre cei mai importanţi oameni ai culturii din judeţ şi să li se ofere distintincţii şi premii pentru performanţele lor în acest domeniu.

Prezent la eveniment, preşedintele legislativului judeţean i-a felicitat pe toţi cei care generic au fost numiţi „superlativele culturale ale anului 2015“ şi a anunţat, spre bucuria celor prezenţi în sala Teatrului Tineretului unde a avut loc evenimentul că din bugetul judeţului pe acest an se va asigura a doua ediţie a Galei Culturii Nemţene, în decembrie.

„Astăzi este ziua «superlativelor» din cultura nemţeană. Oameni iubitori de cultură au avut ideea unei manifestări cum n-a mai fost până acum în judeţul nostru, dar care se cerea făcută, pentru că Neamţul are nume mari în ceea ce înseamnă acest domeniu. Consiliul Judeţean s-a alăturat organizatorilor, aşa cum a făcut şi va face de fiecare dată când oamenii deosebiţi sunt puşi în valoare şi sprijină cultura din judeţ, fie prin finanţarea unor proiecte, susţinerea unor activităţi ori premierea celor mai buni. În bugetul judeţului pe 2016 va fi prinsă o alocare financiară pentru a doua ediţie a acestui eveniment, care să aibă loc în luna decembrie, pentru a nu mai fi depăşit anul calendaristic. Încercăm să facem o tradiţie din asta! Felicitări organizatorilor, felicitări premianţilor, felicitări celor care susţin cultura nemţeană!“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.

Legislativul nemţean a fost reprezentat la Gala Culturii Nemţene şi de către vicepreşedintele Emilia Arcan, şefa unei comisii în care s-au stabilit unii dintre nominalizaţii pentru premii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *