Conferința de presă susținută  de ALDE Neamț, pe 1 februarie 2019, a analizat în termeni realiști situația infrastructurii rutiere din județul nostru, adăugând observațiilor făcute în ultimii ani, constatările recente. Nimeni nu poate contesta faptul că Ion ASAFTEI, președintele ALDE și vicepreședintele CJ Neamț nu ar cunoaște în amănunt starea drumurilor, pe care le-a parcurs la pas, în situații  de excepție, dacă vorbim de inundații, înzăpeziri, alunecări de teren și altele de acest fel.

În egală măsură, nimeni nu poate ignora luările de poziții, precum și propunerile privind soluționarea aspectelor menționate, pe care același Ion ASAFTEI le-a susținut prin pârghiile pe care le are la îndemână în calitate de vicepreședinte al CJ Neamț.

Cu toate acestea, conferința de presă a lăsat deschisă o întrebare care ne pune pe gânduri:”  Vrea cineva sa țină izolat județul Neamț?” a întrebat retoric liderul ALDE. Nu avem răspuns, deocamdată, la această întrebare, dar putem afirma în cunoștință de cauză că există interese în județul Neamț ca mesajul liderului ALDE să ajungă falsificat la cititori.

Situația podului Luțca este edificatoare în acest sens. Ajuns la fața locului, Ion ASAFTEI a descris în termeni duri starea podului:

„Azi am ajuns la podul de la Luțca, într-adevăr un loc ce arată ca după bombardament. Greu spre imposibil de practicat! M-am dus în zonă la sesizarea unor cetățeni dar și a presei. M-am convins că au dreptate oamenii când se plâng de starea acestui pod. Am luat legătura cu reprezentanții societății Drupo – atât de la Piatra Neamț cât și cu secția de la Roman. Se va acționa în regim de urgență, astfel încât mâine, dacă condițiile meteo vor permite, să acoperim respectivele gropi!
Podul de la Luțca necesită mai mult decât cârpeală de suprafață care, chiar dacă îi schimbă aspectul, nu-i rezolvă problema de uzură în timp, impunându-se o consolidare temeinică pentru evitarea unor evenimente neplăcute. Trebuie actionat în termen scurt în privința structurii de rezistență care, se pare, este afectată. Voi face o propunere în acest sens în cadrul Consiliului Județean, ținând cont și de faptul că acest pod are o importanță strategică deosebită.”
O publicație periferică din Roman- Romanul financiar– construiește un mesaj fals, ignorând semnalul de alarmă tras de Ion ASAFTEI:” președintele Arsene vrea să reabiliteze iar vicepreședintele Asaftei vrea să…astupe gropile.”(Podul de la Luțca vizitat de conducerea CJ Neamț. Președintele a fost cu presă și primari, vicepreședintele…fără– Publicat: Joi, 31ianuarie.)
Este exact opusul a ceea ce a transmis Ion ASAFTEI!
Greu cu deontologia, iar comentariile sunt de prisos….
De altfel, în conferința de presă ALDE, de pe 1 februarie, Ion ASAFTEI a revenit asupra stării podului de la Luțca:
“”De exemplu, podul de la Luțca. Am fost ieri pe el pentru ca trec foarte des prin zona, ies zilnic pe teren, pentru ca nu-mi place sa stau prin birou ca altii si nici nu am o armata de consilieri. Singurul meu consilier este soferul. El imi face si pozele pe teren. Podul este extrem de degradat, vibreaza ca o piftie. Este prins pentru reabilitare pe PNDL II, dar banii nu mai vin. La fel si podurile de la Ion Creanga si de la Tupilati. Sun gropi de 14 cm pe ele. Axialul este in aceeasi situatie. A fost facut proiect, dar daca nu vin banii mai repede, îl pierdem de tot. Nu va mai putea fi reparat. Cu drumul spre Bacau ne chinuim de ani de zile sa îl largim, dar concret nu se intampla nimic. In vremurile pe care noi le numim «de trista amintire» s-au facut pe traeul spre Bacau 12 hidrocentrale si noi nu reusim sa alocam niste fonduri pentru largirea drumului. Si atunci, ma gandesc: Vrea cineva sa tina izolat judetul Neamt?”
( Al. M. )
Foto: Vestea net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *