Un comentariu acid, cu privire la aventurierii politici de la PNL Neamț  care ne-a făcut încă o dată de râsul întregii Românii, semnează liderul ALDE din Neamț, Ion ASAFTEI, pe pagina sa de socializare:
 
Ultima grozăvie la care ne-au supus aventurierii politici de la PNL Neamț, prin promovarea noii echipe manageriale a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, ne-a făcut încă o dată de râsul întregii Românii. Oricâtă înțelegere și îngăduință ai avea, devine din ce în ce mai greu să nu te abați de la o conduită decentă, civilizată, de la un limbaj pașnic, întărit cel mult cu înțepături, ironii și acuzații probate, când vezi cum reprezentanții locali ai partidului marionetă de guvernământ sfidează totul în jur.
Am văzut că oamenii de bun-simț, alături de colegi și parteneri politici, se declară șocați de numirea politică a domnului economist Marius Ghineț, un antreprenor de pompe funebre de anvergură, în funcția de manager interimar. Dați-mi voie să fac opinie separată. Pe mine nu mă mai șochează nimic din partea acestei coterii periculoase care exercită în teritoriu puterea de ascendență guvernamentală sub pretextul că face politică. Sunt doar uimit de câte sunt în stare să mai decidă fără nicio urmă de rușine, de ezitare. Pe partea cu cele sfinte, cu Dumnezeu, ne-am lămurit altădată – nu au.

Domnul Ghineț, nu mă îndoiesc, o fi bun la compania municipalității pietrene. Dar mă întreb sincer ce caută la un partid național și liberal numai cu numele. Dar, cu tot excesul de generozitate din partea-mi, nimeni nu e în stare să mă lămurească ce îl recomandă profesional pentru a conduce spitalul. Omenește, m-am gândit că PNL Neamț a vrut să își bată joc de un om promițător. Sau că a găsit calea de a-l însărcina cu o misiune imposibilă, pentru ca apoi să scape de el. Sunt și alte variante de luat în seamă. Absolut toate au un factor comun, Marius Ghineț a acceptat numirea. De aici mai departe e imposibil să îl disociezi de hulitul cerc sau club de conducere din PNL Neamț. Cu gândul la o vorbă veche din popor, dacă îi plăteam bine, n-o nimereau așa. Organizația asta, în loc de promisul și așteptatul sac cu daruri, umblă prin județ cu o căruță de cadre de conducere pofticioase. Sunt vai de capul lor, vai de capul nostru, dar de mare fală pentru cine le-a lansat și le-a finanțat cariera anterioară momentului disprețuitoarelor promovări în funcții publice.
Și Ghineț, și partidul și-au asumat povara oprobiului public inevitabil ce decurge din numire. Valul de ironii naționale ce va degenera și în batjocură la adresa județului nostru e abia la început. „Sper ca managerul medical să fie cel puțin hingher!” e o glumă care face furori, fiind totodată o dovadă de finețe orientată din partea unui veteran serios al presei românești, Mirel Curea. Toți am așteptat un manager puternic, medic sau nu, dar în stare să se impună din prima. Am așteptat o persoană calificată, un priceput apt să gestioneze spitalul cu autoritate în această perioadă. Când tu, partid încrezut peste măsură, nu ai de unde oferi pe cineva valoros tocmai în Sănătate, cel mai sensibil sector de activitate pentru multă vreme de acum încolo, arăți că ești mai necalificat decât omul propus. Și dovedești a nu știu câta oară că nu dai o ceapă degerată pe poporul alegător. La demagogie și propagandă deșănțată, știm, sunt fruntași și insistă cu vigoare. Ca dovadă proaspătă, prin ei înșiși, peneliștii nemțeni au scurtat drumul spre cimitir, aducând cimitirul mai aproape de spital grație expertizei managerului interimar. Dacă nici acum nu înțelege lumea cu cine avem de-a face în Neamț, nu știu ce distrugeri ar trebui să mai marcheze pentru a convinge definitiv. Problema este că timpul trece, factura pe care trebuie s-o achite PNL se îngroașă, iar momentul nu vine odată mai repede. Un lucru este cert! Dacă liberalii nemțeni au dorit să facă o ironie neagră la adresa nemțenilor, să atragă atenția țării asupra județului nostru într-un mod nefericit, să introducă în managementul unei instituții sensibile un element ce ține de psihologia macabrului, au reușit din plin. Probabil că au ținut să fie în ton cu vremurile pe care le trăim sub această guvernare sinistră.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *