Localitățile de pe Valea Muntelui trăiesc clipe de groază pricinuite de creșterea apei râului  Bistrița, dar și a afluenților  care și-au croit dum prin ulițele satelor.Potrivit colonelului Ciprian Mitrea, seful ISU Neamț, „se acționează in comunele Farcasa, Borca, Grințieș, Poiana Teiului,cu  echipaje de la Detasamentul Targu Neamț. Au plecat in sprijin forte de la Piatra Neamț. Au fost salvate 3 persoane din casa, in satul Busmei, comuna Farcașa. Una dintre persoane este un copil”.

Aflat în permanență printre localnicii afectați de inundații, intervenind rapid și eficient, vicepreședintele CJ Ion ASAFTEI, (președintele ALDE Neamț ), a rezumat situația dramatică de pe frontul luptei cu apele:
Județul Neamț este greu încercat în aceste zile, sate întregi fiind măturate de stihiile dezlănțuite! E îngrozitor ce li se poate întâmpla unor oameni, care în câteva minute se trezesc că au pierdut agoniseala de-o viață! Am fost martor cum se duceau pe Apa Sâmbetei pereți din case, acoperișuri, garduri, poduri și podețe, mașini, copaci, cum se decopertau drumurile sub furia apei ori pur și simplu dispăreau malurile! Sinistru!

E cel mai potrivit cuvânt, pentru a descrie prăpădul de la Farcașa. Lumea e disperată și vom face tot ce ține de noi, la Consiliul Județean Neamț, să îi sprijinim pe acești năpăstuiți ai sorții, care nu au nicio vină că trec prin astfel de încercări! Aceste măsuri trebuie luate cu maxima urgență, căci sinistrații nu au timp de așteptat! Doamne, ai grija de noi și de această dată!”
( Al. M. )
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *