Nu este pentru prima dată când vicepreședintele CJ Neamț, Ion ASAFTEI,își exprimă nemulțumirile legate de starea drumurilor județului nostru, semnalând de pe teren neregulile constatate, propunând soluții viabile în urma consultărilor cu specialiștii. Astazi, în cadru unei conferințe de presă, Ion ASAFTEI a avansat critici dure situației în care se prezintă drumului care face legătura între Izvorul Muntelui și stațiunea Durău:„Ceea ce se întâmplă acolo este o adevărată dramă! Și nu mă refer doar la starea drumului, ci și la versanți. Vorbim de muntele sfânt, Ceahlăul, vorbim de tot ceea ce este mai frumos, un areal turistic pur și simplu batjocorit!”  El a continuat, semnalând  transformarea drumului într-o „platformă de prelucrare a lemnului”:
.„E o mocirlă pe întregul axial, din cauza șanțurilor create de mașinile grele, care, în momentul ploilor, se umplu de apă și de tot felul de aluviuni aduse de pe versanți”.
Concluzia este dramatică :
Se taie, se defrișează și nu știu cât de legal sau de ilegal este, nu vreau să mă lansez într-o asemenea afirmație. Un lucru este, însă, cert: se urâțește Ceahlăul”.
Cunoscut ca un animator de referință al vieții cultural- artistice din județul Neamț, Ion ASAFTEI s-a angajat de-a lungul timpului într-o campanie de promovare, atât a turismului nemțean, cât și a valorilor  tradiționale ale spațiului moldav, fiind intiatorul mai multor simpozioane și întâlniri cu personalități ale culturii române.
Suntem convinși că, din poziția funcției pe care o ocupă astăzi, Ion ASAFTEI va face ca lucrurile să se miște, iar Ceahlăul să redevină reperul geografic, istoric și spiritual al neamului românesc.
Al. M.
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *