Omul forte al filialei ALDE Neamț- Ion ASAFTEI- și-a reafirmat opțiunea clară pentru familia tradițională într-o luare de poziție în care vehemența a fost mereu susținută de argumente, cu apel la istorie, tradiție și religie și, nu în ultimul rând, la moștenirea pe care o vom lăsa generațiilor ce ne vor urma. ASAFTEI citează din Ioan Hrisostom, evidențiind atât unicitatea ființei umane, cât și datoria de a păstra această taină a Bisericii, care este căsătoria: «Omul nu este întreg dacă este numai bărbat, nu este întreg dacă este numai femeie. Omul întreg este bărbat şi femeie».

Atitudinea sa vine din credința  sinceră în Dumnezeu, în morala creștină și, de aceea, a și  subliniat: Înainte de a fi politician, sunt creștin. DA pentru familia formată din BĂRBAT și FEMEIE, condiție obligatorie de perpetuare a fijnței, cu tot ce derivă din această realitate lăsată de BUNUL DUMNEZEU!”
Ca politician, însă, trage un semnal de alarmă asupra încercărilor de discreditare și distrugere( în final) a ortodoxiei: „Se vrea, efectiv, distrugerea bisericii de acasă. Aşa cum spunea Sfântul Ioan Gură de Aur, „Biserica de acasă”.Biserica de acasă însumând Tata, Mama şi Pruncii. Câtă frumuseţe în această realitate, câtă mizerie în ce vor unii să ne impună. Neamul nostru trece prin încercări grele, de la cele economice (şi îmi asum răspunderea pentru ceea ce spun, că totul a fost dirijat pentru a aduce România unde a fost adusă, economic), până la cele de conştiinţă pentru că au înţeles că încă suntem rezistenţi la ceea ce înseamnă bun simţ, conştiinţă, moralitate, normalitate. Aşa vom rezista întotdeauna şi aşa vom rezista în continuare. Am explicat şi vom explica cetăţenilor ce înseamnă un Referendum pe problema familiei şi că va trebui să votăm pentru ca în Constituţia noastră pentru ca o căsătorie să fie între un bărbat şi o femeie. Acesta e conceptul care stă la baza lumii, acesta e conceptul pe care l-a lăsat bunul Dumnezeu.
Am mai spus şi altădată:  cei ce nu vor să înţeleagă realitatea asta, nu au decât. Dar să nu distrugă familia creştină, aceea lăsată de Dumnezeu, de la Adam şi Eva”
Fără a impune cuiva cum trebuie să voteze, Ion ASAFTEI este încredințát că membrii ALDE îi împărtășesc convingerile: Nu e vorba că le impune cineva, că se trasează vreo sarcină în această direcție. Până la urmă, în cabina de vot este fiecare doar cu conștiința sa și cu credința în Dumnezeu. Dar știu sigur că așa e, că membrii ALDE vor vota ca și mine pentru că ne-am adunat în acest partid pe baza unui set de valori și principii comune. Suntem adevăratul partid liberal care dorim modernizarea țării însă prețuim în mod deosebit tradițiile și valorile de suflet lăsate de înaintașii noștri. Suntem datori și în fața strămoșilor dar și în fața urmașilor să lăsăm moștenire o țară sănătoasă morală.”
Cuvinte emoționante, cu sensuri adânci, transmise cu speranța în izbânda creștină!
(Al. M. )
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *