Ministrul ungar al justiţiei, Judit Varga, i-a criticat miercuri pe giganţii mondiali ai tehnologiei informaţiei, într-o postare pe Facebook în care notează că „noi cu toţii putem fi opriţi printr-o simplă apăsare de buton”, relatează MTI, informează Agerpres. Ministrul ungar menţionează că „poate fi surprinzător faptul că (cancelarul german Angela Merkel), (liderul PPE Manfred) Weber şi alţi lideri europeni au ridicat vocea împotriva unei măsuri luate de companii tehnologice care promovează o ideologie liberală globalistă”. Avocatul Gheorghe Piperea a comentat informatiile intr-o postare pe pagina de socializare.

„Polonia și Ungaria pregătesc legi care să sancționeze social media pentru că au ajuns să practice fake news prin omisiune și să anuleze identitatea informatică a persoanei, izolând-o de lume ca și când ar trimite-o în lagăr.  Dacă Polonia intenționează să sancționeze cu amenzi de milioane de euro orice platformă care elimină conținut sau bannează persoane pe motiv că încalcă “valorile comunității”, Ungaria intenționează să le închidă, dacă ar proceda la anularea identității informatice a cuiva. Libertatea de opinie și de conștiință, consacrată de CEDO, este infinit mai importantă decât imprecisele “valori ale comunității” virtuale.

Cancel culture, cancel Christmas și cancel liberal democracy vor fi înlocuite de cancel social media. Ungurii vor să își trăiască din nou viața reală.  La noi, în schimb, guvernul neo-marxist (care, cu tupeu, se pretinde de dreapta, adică se crede conservator) se strofoacă să desființeze SIIJ și să reintroducă SRI în actul de justiție. Și să anuleze majorările de pensii ale amărâților, dublarea alocațiilor pentru copii și majorarea salariilor profesorilor, în timp ce bonusează cu sute de milioane vaccinatorii și iartă băncile de amenzi de alte sute de milioane.

România normală din “programul” de la alegerile prezidențiale este amânată sine die, președintele dă driapta și pro-justițe fiind preocupat de vaccinarea întregului șeptel, pentru a obține, ca un mare epidemiolog ce de află, imunitatea de turmă. Totalitarismul, între timp, se instalează pas cu pas, însoțit fiind de segregarea socială și apartheidul sanitar”, a scris avocatul.

Ministrul ungar al justiţiei, Judit Varga, i-a criticat miercuri pe giganţii mondiali ai tehnologiei informaţiei, într-o postare pe Facebook în care notează că „noi cu toţii putem fi opriţi printr-o simplă apăsare de buton”, relatează MTI, informează Agerpres.

„Până în prezent, companiile tehnologice globale au restricţionat doar libertatea de opinie şi de exprimare, însă războiul ideologic pe care îl putem urmări în SUA demonstrează că, prin simpla apăsare a unui buton, oamenii pot fi scoşi din spaţiul online, din spaţiul în care îşi trăiesc viaţa de zi cu zi, unde îşi gestionează munca şi afacerile, unde îşi stochează amintirile şi unde ţin legătura cu prietenii şi cunoştinţele, cu toţi cei dragi”, afirmă Judit Varga.

Ministrul ungar menţionează că „poate fi surprinzător faptul că (cancelarul german Angela Merkel), (liderul PPE Manfred) Weber şi alţi lideri europeni au ridicat vocea împotriva unei măsuri luate de companii tehnologice care promovează o ideologie liberală globalistă”. „Dar probabil şi-au dat seama că acest lucru li s-ar putea întâmpla şi lor, că ar putea fi deconectaţi şi ei dacă nu s-ar comporta în modul aşteptat”, adaugă ea.

„Merită să ne gândim, în timp ce continuăm lucrul la un cadru pentru securitatea legală şi transparenţa online, dacă este o idee bună ca toată viaţa noastră să se bazeze pe social media”, punctează ministrul ungar.

„Să le spunem copiilor noştri, prietenilor şi celor dragi că ar trebui să ne trăim viaţa reală şi chiar să o reconstruim, în locul unei vieţi virtuale. Şi asta pentru că în viaţa noastră reală vom putea lua, întotdeauna, propriile decizii”, conchide Judith Varga.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *