Un nou scandal uriaș a izbucnit, duminică, în „ograda” ministrului Carmen Dan. După ce i-au făcut public salariul șefei MAI, sindicaliștii trec la amenințări. Aceștia anunță că sunt deciși să treacă la proteste și blocheze activitatea Poliției Române, potrivit bugetul.ro.
Bogdan Bănică, polițist criminalist în Suceava şi vicepreşedinte al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor din România SNPR DECUS, a publicat azi, pe pagina de socializare, fluturaşii de salariu care arată că în România un infirmier debutant câştigă mai mulţi bani decât un poliţist cu zece ani vechime.
Veniturile pe care le încasează agentul de poliţie se ridică la 3.113 lei, iar veniturile infirmierului la 3.595 de lei. Totuși, în fluturaşul infirmierului apar mai multe ore suplimentare.
„Sigur, la noi orele suplimentare, cu excepţia celor de sâmbătă si duminică, nu sunt remunerate, ci se compensează cu timp liber”, a afirmat Bogdan Bănică.
„Adevărul gol-goluţ este că am rămas categoria bugetară cea mai batjocorită de actualii guvernanţi. Nu se întreabă nimeni de ce, dragă-doamne, informaţiile privind salarizarea personalului MAI este clasificată la secret? Sperând că, în acest fel, îşi pot continua bătaia de joc, ajungând să ne umilească, la propriu. Nemulţumirile noastre, iată, sunt cât se poate de reale, iar ultima şi unica soluţie rămâne protestul masiv al personalului Familiei Ocupaţionale Apărare şi Ordine Publică”, a declarat Bănică, conform Adevărul.
Poliţistul a mai spus că sindicatul pe care îl reprezintă va trece la proteste.
„Îi transmit doamnei ministru (n.r. – ministrul Carmen Dan) că suntem decişi să uzăm de toate formele legale de protest culminând cu blocarea activităţii şi înaintarea la CCR a excepţiei de neconstituţionalitate privind dreptul la grevă”, a mai spus Bogdan Bănică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *