PNL devine tot mai halucinant! Partidul ignoră românii jupuiți de bănci și va sesiza Comisia Europeană, până la finalul săptămânii viitoare, cu privire la ordonanţă de urgenţă adoptată de Guvern care prevede introducerea unor măsuri fiscale, printre care şi „taxa pe lăcomie” pentru instituțiile financiare.
Sursele citate de Mediafax au explicat că argumentele care vor fi prezentate Comisiei Europene se referă la faptul că OUG 114/2018 încalcă, în ansamblul ei, Tratatul european, libertatea economică, libera concurenţă, precum şi jurisprudenţa Curţii Constituţionale, a CEDO şi a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene referitoare la principiile previzibilităţii şi accesibilităţii normei legale.

Subiectul va figura şi pe ordinea de zi, spre abrobare, în şedinţa Biroului Executiv al PNL, care va avea loc luni la Parlament, de la ora 11.00, au precizat sursele menţionate.
Pe 4 ianuarie, liberalii au solicitat Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională a României (CCR) referitor la ordonanţă de urgenţă adoptată de Guvern care prevede introducerea unor măsuri fiscale, printre care şi „taxa pe lăcomie” pentru bănci.
Unul dintre argumentele oferite de PNL, în scrisoarea, este inexistenţa urgenţei unei asemenea măsuri, potrivit unui comunicat de presă al formaţiunii. De asemenea, liberalii motivează că ordonanţa de urgenţă care instituie mai multe taxe, justificată de Guvern prin necesitatea implementării programului de guvernare, nu creează situaţia extraodinară care să impună o astfel de OUG. Totodată, PNL spune despre taxa pe activele instituţiilor bancare că este o măsură care nu sprijină cu nimic populaţia.
Preşedintele PNL Ludovic Orban a anunţat, pe 16 ianuarie, că partidul va solicita abrogarea OUG 114/2018 privind măsurile fiscale.
Guvernul a adoptat, pe 21 decembrie 2018, ordonanţa de urgenţă privind măsurile fiscale, numită şi OUG privind „taxa pe lăcomie”.
Principalele prevederi: Preţul la gaze şi energie electrică va fi plafonat pentru 3 ani de zile; impozitarea activelor băncilor dacă ROBOR este mai mare de 2%; mişcorarea comisionului fondului de pensii private de la 2,5 la 1% şi majorarea taxei pe viciu în domeniul jocurilor de noroc cu 2% din cifra de afaceri.

1 Comments

  1. Bai dar retardați au ajuns astia de la PNL ,pfff ,pai cine dreaq ii mai Votează frateee ,ca au pierdut si bruma de alegători care o mai aveau ! Încă nu îmi dau seama ce i sa promis lui orban si lui citu pt apărarea bancherilor dar vom vedea după ce PNL nu va face nici pragul de intrare in parlament si vedem atunci ce se întâmpla cu astia doi .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *