Alina Petre, fostă Măgureanu, a depus, luni, la Direcţia Naţională Anticorupţie o plângere penală care îl vizează, printre alţii, pe Mugur Isărescu. În sesizarea făcută către DNA de Alina Măgureanu, fosta noră a lui Virgil Măgureanu (şef al SRI între 1990 şi 1997), apare numele guvernato­rului ca presupus intermediar între fostul şef al SRI şi BRD Group Société-Génerale pentru contractarea unui credit de 2,8 mil. euro.

Adrian Vasilescu, consilierul personal al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, a comentat acest subiect la DC News Live.
Acesta a spus că este un mit că ar fi posibil ca, la primirea unui telefon de la preşedintele României sau de la guvernatorul BNR, o bancă să se execute imediat şi să dea un credit de 1-2 milioane. Guvernatorul BNR ar putea să zicem, prin absurd, să dea un telefon, dar cine l-ar asculta, atât timp cât regulile de creditare sunt precise.
Întrebat dacă este o situație de criză pentru BNR, Adrian Vasilescu a spus: „Nu este o situație de criză și vă spun care este motivul. În primul rând este numele lui Virgil Măgureanu, fost șef SRI. Se spune că la un moment dat, guvernatorul ar fi dat un telefon la o bancă pentru a cere ca lui Virgil Măgureanu să i se ceară un credit. Să spunem că cineva de la Banca Națională ar da un telefon la o bancă și ar spune: dați-i un credit lui Cutărescu. Își poate închipui cineva că banca respectivă s-ar executa? Eu vă spun precis că nu s-ar executa. De ce? În primul rând, este vorba de bănci cu capital străin; acestea au un acționariat undeva în Europa. Acționariatul acela conduce banca, iar Banca Națională nu are nicio autoritate, în afară de ce îi permite legea, față de o bancă sau de alta. (…) A da un credit nu este caz penal”, a spus Adrian Vasilescu la DC News Live.
Sursa:DC News 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *