Alina Mungiu Pippidi desființează într-un editorial din România Curată inițiativa ”cetățenească” Oameni noi în politică. Aceasta este promovată intens de #Rezist, USR, PLUS și alte partide.
”Noi nu putem înlocui un partid ales, fie și PSD, cu o „meritocrație” obscur selectată de urmașii Securității și impusă la USR, la PNL și la PLUS pe față, prin operația „Oameni noi” (selectați de voi), al cărei principal promotor civil a fost Mihai Polițeanu, ex PNȚcd, PDL, M10 și acuma USR (nu mai socotesc alte afilieri, nici ocupații…). Sau care se vede în figuri marcante ca rectorul de la Timișoara pus să prezideze ședința la Cameră anti-Dragnea, acuzat de plagiat și cu diplome de la ANI și Academia de Apărare.
Îți vine greu să crezi că se poate ajunge așa de jos, dar se ajunge la nivelul la care a ajuns publicul de dreapta, care crede că rectorul Emil Constantinescu a fost de rahat, iar rectorul Pârțea este din aur curat. Partea hazlie e că publicul ăsta susține despre publicul celeilalte părți că e dezinformat și neexigent, cînd pe regula nouă pe față nu mai poți fi rector dacă nu ai avut dosar de om de încredere la Securitate, și toată lumea își acoperă ochii.
După aia facem din rectori „comisii de etică”, așa cum facem din ziariștii cu dosare la DNA că vindeau emisiuni lui Vanghelie și Ioan Niculae apărătorii Statului de Drept pe canele populare. Iar liderul ales de noi și șeful statului nu zice nici o vorbă, nici una, cum că nu cele de mai sus sunt tendințele pe care l-am ales să le patroneze sau pe care le preferă el și că suntem unica țară din Est care nu trimite nici un fost disident în parlamentul european, numai securiști de ieri și de azi pe lîngă unii care nu sunt nici măcar atît. Cu Iohannis e simplu: ori e cu ei, ori nu contează, că toate tendințele astea rele sub el au crescut în halul ăsta, chiar dacă au început în al doilea mandat al lui Băsescu.
Per total e o tragedie democratică și o formă de furt perpetuu, dacă nu de revoluții, atunci de alegeri, pentru că o secțiune din public, care nu e nici dependentă, nici securistă, ci curat occidentală și democratică, are mereu de ales între Partid și Securitate, unde eventual vor ajunge toți cei votați, indiferent de flamura sub care s-au prezentat.
Pe moment Securitatea pare că va câștiga, pentru că PSD nu a reușit să priceapă că abuzurile contra lor (mandatele de ascultare de siguranță națională sau completele exceptate nelegal de la tragerea la sorți) nu pot fi spălate prin alte abuzuri, și mai ales că șansele lor la Președinție, cu mesajul de „suveranitate” (contra mesajului european și anticorupție) sunt zero. Nu tribunalele și Bruxellesul îi condamnă, ci alegerile prezidențiale și decizia de a avea candidat propriu, și condamnarea asta și-au fixat-o singuri, că atîta i-a dus capul.
La urma urmei, treaba lor și ducă-se, dar vezi că tensiunea asta dintre tabăra Partidului și tabăra Securității, îngrozitoare cum a fost pentru țară și greu de înțeles pentru mulți în ultimii doi ani poate ajunge un exemplu pozitiv peste vreun an, cînd în loc de dictatura imaginară a unuia care cumpăra bunăvoința poporului cu mici și bere, nu o să mai știm defel cine și de ce ia vreo decizie, ca la pronunțările lui Klaus Iohannis de azi, care sunt curat discreționare, e respins unul că nu are hîrtie de la CNSAS după ce înainte a fost unul acceptat care nici el nu avea.

1 Comments

  1. Disperarea este mare.
    Ati vazut cum reactioneaza un copil cand vrei sa-i iei jucaria preferata?Tipa,da din maini si din picioare,uneori chiar musca.Asta se intampla si cu amaratii astia carora presa (a patra putere intr-un stat),Alianta PSD-ALDE,mare parte din populatia tarii vor sa le destrame panza de paianjen intinsa peste tara cu atata migala.In mintea lor bolnava, au crezut ca treaba a fost atat de mestesugita,incat, acum cand vad ca totul se destrama,se naruie, nu le vine sa creada ca e posibil asa ceva si i-a apucat disperarea.Tipa,da din maini si din picioare,musca,se comporta ca niste copii.Ceea ce si sunt.Daca n-ar fi fost copii ,ar fi stiut ce se-ntampla cu dictaturile care rezolva momentul,dar distrug total viitorul.Pentru ca sa poti sa-ti impui vointa trebuie creata o forta cu care sa faci asta.Aceasta forta,odata creata,mai devreme sau mai tarziu,scapa de sub control,isi va impune propria vointa si vei fi eliminat.Asa ca,dle Presedinte,d-lor din PNL-USR-PMP si care or mai fi, viitorul vostru nu e roz,sandramaua se darama,deja a luat-o la vale, nu mai e nimic de facut .Este jenant,intradevar,ca dintr-un marunt profesoras,sa ajungi presedinte si sa nu-ti pui intrebarea: Cum de-a fost posibil si sa nu te-ntrebi, care este pretul?Uite care este pretul:Am trait intr-un sat in care aproximativ 30% din populatie era de etnie germana,aveau biserica lor,comunitatea lor in care-si petreceau timpul liber,rareori se casatoreau cu vreun majoritar.Se mai intampla.Nu pot sa spun ca erau iubiti de romani,dar erau respectati ptr. seriozitatea lor.Cu acest sentiment te-au votat romanii si nu trebuia sa ignori asta.Care va fi rezultatul acestui comportament halucinant?! Unul destul de trist,Iohanis,va dispare respectul ptr. etnia ta.Si vorba cantecului:,,Unde dragoste nu e,nimic nu e.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *