Peste 150 de persoane au ieșit, vineri seara, în Roman pentru a protesta față de clasa politică. Tinerii au ținut momente de reculegere în memoria victimelor din incendiul din clubul bucureștean Colectiv în timp ce mai mulți preoți s-au rugat pentru răniții și decedații din accident.

În București, câteva sute de manifestanți s-au adunat vineri seară, începând cu ora 22,00, în fața clubului Colectiv, unde au păstrat un moment de reculegere în memoria victimelor incendiului produs în urmă cu o săptămână.

La bisericile din apropiere au bătut clopotele, marcând momentul în care, exact în urmă cu o săptămână, incendiul de la clubul Colectiv a provocat moartea a 32 de persoane și rănirea a peste 150. Oamenii au aprins lumânări în fața clubului, fără să scandeze lozinci sau să vocifereze.

Bilanţul tragediei din Colectiv a ajuns la 41 de morţi, după ce nouă persoane şi-au pierdut viaţa în cursul zilei de sâmbătă. Doi pacienţi de la Spitalul de Arşi au murit la primele ore ale dimineţii, apoi fiind anunţat un nou deces la Spitalul Universitar. În următoarele ore, secretarul de stat Raed Arafat a anunţat că doi pacienţi dintre cei transportaţi în Olanda au decedat, după aterizare. În următoarele ore au mai murit patru persoane, două de la Spitalul Floreasca, un tânăr de la Spitalul de Arşi şi o tânără internată la Spitalul ”Bagdasar”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *