picture2

Pe 1 Decembrie, ALDE va sărbători Ziua Naţională împreună cu românii!

DREPT LA REPLICĂ
ALDE este un partid care respectă valorile naţionale şi simbolurile prin care aceste valori se exprimă. Unul din aceste simboluri este ziua de 1 Decembrie 1918, ziua în care românii, după sacrificii uriaşe, au împlinit un ideal naţional de secole, regăsindu-se toţi în aceeaşi patrie şi sub acelaşi drapel. Este regretabil ca dl. Iohannis nu înţelege nici semnificaţia Zilei Naţionale şi nici rolul său politic şi constituţional de preşedinte al țării, acela de a-i aduna pe cetăţenii români în jurul unor valori şi simboluri comune. Prin deciziile sale unilaterale, Klaus Iohannis nu adună, ci dezbină, atât ţara, cât şi cetăţenii. Preşedintele trebuie să fie un factor de coeziune şi conciliere în societate, nu promotorul învrăjbirii şi resentimentelor.
ALDE nu va coborî în registrul derizoriu şi politicianist pe care preşedintele Iohannis şi PNL au aşezat manifestările organizate de Ziua Naţională. ALDE nu va boicota parada de 1 Decembrie, aşa cum greşit aţi informat. Nimic nu este mai străin de spiritul ALDE decât ideea că simbolurile naţionale ar putea fi boicotate. Dimpotrivă, vom lua parte la manifestări împreună cu toţi concetăţenii noştri. Pentru noi, celebrarea Zilei Naţionale, rememorarea acestui eveniment fondator, este mai mult decât o îndatorire patriotică, este o bucurie, o sărbătoare a naţiunii şi a cetăţeniei democratice. Reprezentanţii ALDE se vor afla deci alături de cetăţeni, printre aceştia, la evenimentele dedicate zilei de 1 Decembrie.
Ziua Naţională a României este a tuturor românilor care-şi preţuiesc istoria şi identitatea. Nu este o zi a preşedintelui, a partidului său sau a guvernului său. 1 Decembrie trebuie să rămână un simbol al unităţii noastre. Cei care vor să transforme această mare sărbătoare într-un eveniment partizan vor fi sancţionaţi de cei cărora sărbătoarea le aparţine cu adevărat, chiar dacă nu sunt vreodată invitaţi în lojele oficiale: cetăţenii obişnuiţi, românii pentru care 1 Decembrie este o zi a unităţii, a fraternităţii, a demnităţii şi reconcilierii.
Pe 1 Decembrie, ALDE va sărbători Ziua Naţională împreună cu românii!
Departamentul de comunicare ALDE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *