Europarlamentarul Cristian Preda, proaspat membru al PLUS, ironizeaza o declaratie a lui Ludovic Orban privind candidaturile pentru alegerile prezidentiale. Preda a firma ca Orban nu cunoaste Constitutia.
„Orban a declarat ca, daca Iohannis ar fi sprijinit de mai multe partide, nu doar de PNL, ar putea castiga la prezidentiale inca din primul tur. Seful PNL nu stie ce zice Constitutia, si anume ca poti avea mandatul dupa turul intai daca obtii jumatate plus unu din totalul alegatorilor din listele electorale. Adica 9 milioane de voturi.
La participarea din ultimii 25 de ani, de circa 10 milioane de votanti, asta ar insemna ca Iohannis sa ia 90% din primul tur. De unde atatea voturi, Sica? Ar fi bine ca seful PNL sa citeasca si el Constitutia…”, a scris Cristian Preda pe Facebook, potrivit Aktual24.ro.
Liderul PNL Ludovic Orban considera ca aparitia unei noi candidaturi la alegerile prezidentiale, pe dreapta, nu face decat sa confuzeze suplimentar si sa creeze probleme presedintelui Klaus Iohannis. Liberalul arata ca, printr-o alianta a fortelor de dreapta, presedintele in functie poate castiga din primul tur alegerile din aceasta toamna.
„PNL a luat decizia, in Consiliul National, in unanimitate, sa sustina candidatura presedintelui Klaus Iohannis pentru inca un mandat. Ne-am bucura daca si alti actori politici ar lua decizia sa-l sustina pe presedintele Iohannis. Astazi, presedintele Iohannis este, de departe, liderul politic cu cea mai mare incredere, a fost in prima linie a luptei cu PSD si, in mod evident, batalia pentru prezidentiale va fi tot cu candidatul PSD sau un candidat provenit din zona PSD-ALDE. Deci, eu cred ca orice aparitie a unei alte candidaturi, care este o candidatura discutabila, nu face altceva decat sa confuzeze suplimentar si sa creeze probleme mai putin oponentilor politici, cat mai ales presedintelui Klaus Iohannis. Iar convingerea mea e simpla, ca presedintele Klaus Iohannis, daca ar fi sprijinit si de alte forte politice, ar putea sa castige chiar din primul tur”, a declarat Ludovic Orban, la TVR.
Liderul PNL a mai spus ca va sustine o alianta de guvernare cu fortele de dreapta si va colabora si in cazul asigurarii unor majoritati in consiliile locale si judetene. „Pentru formarea unui guvern sau a unei majoritati in consiliul judetean sau local normal ca ii consideram ca potentiali parteneri pe oamenii care nu agreeaza felul de a face politica al PSD si care spun ca sunt impotriva PSD”, a aratat Orban. Intrebat daca ar negocia cu PSD sustinerea unui guvern condus de el, Orban a spus ca nu este posibil asa ceva.
„Este o diferenta de substanta, de viziune, de mod de a intelege politica si nu mai zic de o diferenta totala in ceea ce priveste modalitatea de a guverna Romania. Nu cred ca este posibil ca vreodata PNL sa poata sa obtina sprijinul PSD si nici nu ne dorim acest sprijin”, a spus Ludovic Orban.
USR si PLUS au decis, sambata, dupa discutii care au durat toata ziua, formarea aliantei 2020, cele doua partide urmand sa mearga impreuna la europarlamentare. Dacian Ciolos va deschide lista candidatilor aliantei, la scrutinul din luna mai. In plus, cele doua partide au anuntat ca doresc sa aiba propriul candidat la alegerile prezidentiale.
Citeste intreaga stire: Ludovic Orban critica o candidatura la prezidentiale a aliantei USR+PLUS: „Nu face altceva decat sa confuzeze suplimentar si sa creeze probleme presedintelui Iohannis”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *