Actualitate

Palma pentru Violeta Alexandru de la președintele ALDE Neamt

Din tara apar tot mai multe reactii negative la adresa oamenilor lui Ludovic Orban. Deciziile acestora au starnit revolta celor din teritoriu. Ultimul motiv: Violeta Alexandru a dus șase companii la discuții cu cei 36 de angajați din Sri Lanka rămași fără locuri de muncă. Aceștia urmează să își aleagă unde vor munci, marți, apoi, de miercuri, să se prezinte la serviciu. Presedintele ALDE Neamt, Ioan Asaftei, a reactionat imediat fiind deranjat ca in favoare romanilor fara loc de munca nu se face nimic.

loading...

”Dna Izoleta Alexandru, șefa de la Muncă, a adus 20 de firme să-i angajeze pe Sri Lankezi. E de apreciat efortul dnei ministru. Niște oameni au fost ajutați să-și găsească de muncă în România. Ar fi și mai mult de apreciată activitatea dnei ministru dacă ar face eforturi și pentru cei 400.000 de români care își caută un loc de muncă! Sau dacă la ei nu poate ajunge cu televiziunea, nu sunt de interes? Celor 400.000 de români care își caută loc de muncă li se adaugă 1 milion de români veniți din străinătate care se află și ei în căutarea unui loc de muncă.
Așa e când faci mai multă propagandă și prea puțină muncă!”, a precizat Ioan Asaftei, liderul ALDE Neamt.

loading...

Ioan Asaftei nu il uita nici pe premierul Romaniei. ”Nu mai demult decât deunăzi, premierul Ludovic Orban a avut o reuniune în regim de videoconferință cu omologul polonez Mateusz Morawiecki, pe tema Fondului Suveran de Dezvoltare. Până aici, toate bune și frumoase! Numai că în ,,strigătul către țară,” menit să audă și vlădică și opincă cât de implicați sunt guvernanții în realizarea Fondului Suveran pentru Dezvoltare în România, au mințit cum respiră, și anume: l-au prezentat ca fiind o noutate. O acțiune de care nu s-a mai vorbit, nu s-a mai auzit. Nimic mai fals!!!”, a sustinut liderul ALDE.

In opinia acestuia, Fondul Suveran pentru Dezvoltare și Investiții nu este o noutate așa cum, cu cerbicie și lipsă de demnitate, susține guvernul Orban. ”Nici pe departe!!! Este preluarea ideii pe care ALDE a promovat-o încă din 2018. Repet, ALDE!!!”

”Astfel, în octombrie 2018, președintele partidului Alianța Liberalilor și Democraților-ALDE, dl Călin Popescu-Tăriceanu, la acea vreme și preşedintele al Senatului, a avut o întâlnire în format extins și discuții cu oficialii polonezi, cu autoritățile responsabile de crearea și funcţionarea Fondului polonez de Dezvoltare, pentru a folosi expertiza poloneză în domeniu, dar aplicată la realitățile românești.
Că guvernul Orban nu are soluții la criza economică ce își face simțită prezența în România, din ce în ce mai mult, o știm. Dar să-și însușească ,,noaptea ca hoții” ca fiind a lor inițiativa de constituire a Fondului Suveran pentru Dezvoltare, pe care ALDE a propus-o în guvernul din care a făcut parte la acea vreme, e prea peste măsură.

Și asta nu ar fi totul. Cu duplicitatea lor cunoscută, ,,orbaniștii”, atunci când erau în opoziție, criticau ,,patriotic” și încercau să împiedice cu toate mijloacele politice crearea Fondului Suveran pentru Dezvoltare și Investiții. Dacă domniile lor ar da dovadă de fair play politic, pentru că e vorba de interesul țării, ar putea să ne ceară nouă, celor de la ALDE, toate discuțiile avute cu oficialii polonezi pe această temă. Inclusiv sprijin. Nu o vor face pentru că s-ar devoala și ar apărea în toată nuditatea lor minciuna și duplicitatea cu care lucovizii au operat în spațiul public, dezinformând cetățenii.

În concluzie: E o problemă de caracter! A avea caracter, chiar dacă e vorba de politică, înseamnă educație, noblețe, verticalitate și respect față de adevăr, vorbe și fapte…Păcat, domnilor guvernanți! Nici de această dată nu ați folosit morala în comunicarea publică! Dar, vorba cuiva, de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere !”, a precizat liderul ALDE Neamt.

Comments

comments

loading...

Leave a Response