Între decență decizională și circ politic
Am rămas dator, în ideea unei informări corecte a cetățenilor, cu un răspuns ce face trimitere la atitudinea manipulatorie a colegilor noștri de la PNL în ședința extraordinară a Consiliului Județean Neamț din data de 30 martie a.c., ședință  în  care trebuia să se aprobe fonduri de 7,9 milioane lei pentru a se  asigura Spitalului județean materialele și echipamentele medicale necesare luptei cu aceste nenorocit de coronavirus.
Declar de la început că rar mi-a fost dat să particip la o acțiune susținută cu atâta cerbicie și patimă politică prin care o minoritate penelistă cerea unei majorități formate din PSD, ALDE, PMP (Dulamă Laurențiu) să se introducă pe ordinea de zi o…. ILEGALITATE !
O jumătate de oră s-a strigat sus și tare, prin așa zisul ,,vârf de lance  penelist” în Consiliul județean, liderul consilierilor PNL, să audă tot ,,boborul” cât este m’nealui de legat de interesul cetățeanului, când e vorba de sănătate în vremuri de pandemie !
Nimic mai ipocrit, mai lipsit de decență politică și de respect pentru cetățenii care i-au trimis în acest for decizional ! Pe vajnicul șef al  consilierilor liberali nu-l interesa respectarea legii, îl interesa contorizarea câtorva voturi în contul PNL prin generarea unui adevărat circ în cadrul ședinței de CJ. Să nu le fi ieșit oare din cap, colegilor noștri liberali, fixația lui ,,parfumel și batistuță”?” L-am amintit aici pe gălăgiosul, duplicitarul și ipocritul Rareș Bogdan, care, cu tupeu-i caracteristic, țipa în gura mare, cu două săptămâni înainte de declararea pandemiei, că România are nevoie urgentă de alegeri anticipate !
Dar, să-l lăsăm cu manipulările lui pe acest infatuat, și să revenim la ședința Consiliului Județean pentru a face câteva precizări de bun simț.
Cu toată bunăvoința unora dintre noi, trebuie spus consilierilor PNL că sunt limite legale peste care nu se poate trece, și anume:

  1. a) nu te poți asocia cu nicio organizație non-guvernamentală în lipsa unor documente justificative: cerere, statut, obiectiv, etc., documente nedepuse la registratura CJ până la momentul desfășurării ședinței extraordinare;
  2. b) reprezentanții Asociațiai ,,Comunitatea noastră” -că despre ea este vorba- nu au făcut nicio cerere de asociere către Consiliul județean, nici măcar ……..verbală?!

c)este ilegal să te asociezi  cu o anumită entitate de tip ONG având ca  obiect o activitate pe care o realizează instituția în sine, adică Consiliul județean, sprijinul de care are nevoie Spitalul Județean de Urgență.
Și, surpriză maximă! Oamenii de ispravă din ONG-ul respectiv, coordonați de dl Vlad Gliga, oameni față de care avem tot respectul pentru efortul extraordinar pe care-l fac pentru cei aflați în suferință și lipsuri, nu doresc să fie atrași în jocuri politice de niciun fel, indiferent de partid. Încercarea PNL-ului de a-i așeza la rever a fost stângace, necinstită și a eșuat lamentabil.
Nu e prima dată când cei de la PNL Neamț se dau în stambă, cu gândul că vor mai obține ceva voturi în plus la viitoarele alegeri. Probleme de moralitate, atât pot, atât fac!
Dar de această dată au depășit orice limită a eleganței politice, ca să nu spun altfel, îmbrățișînd o atitudine regretabilă într-un moment greu pentru țară. Oamenii se îmbolnăvesc și mor pe capete iar ei folosesc tertipuri și meschinării pentru a câștiga capital politic! Urât, foarte urât, dragi colegi de la PNL !!
Am crezut că virusul incompetenței, al neștiinței, lașității și al minciunilor prin omisiune (dezinformare) bântuie doar liberalismul guvernamental. M-am înșelat! În pepiniera PNL de la Neamț cresc mlădițe care nu vor dezamăgi politrucii lui ,,Ludovic cel mare”. Aceeași atitudine, același comportament! Gălăgioși, incompetenți, iresponsabili !
Sunt sigur că pentru toate inconsecvențele, lașitățile și suferințele pricinuite oamenilor, odată îngenunchiat virusul ucigaș, românii vor da de pământ, prin vot, și cu PN-Lașii.
Doamne, ocrotește România!
Ion ASAFTEI, Vicepreședinte al CJ Neamț, Președinte ALDE
 
 
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *