Presedinta CNA Monica Gubernat a transmis o informare conducerii Senatului in care precizeaza ca forul legislativ ar trebui sa modifice legislatia in vigoare, astfel incat Consiliul National al Audiovizualului sa poata lua masuri in situatii cum au fost cele privind conferintele presedintelui Klaus Iohannis difuzate de televiziuni si radiodifuzori in care acesta a sustinut PNL in campania electorala.

Informarea este inscrisa pe ordinea de zi a sedintei de marti, de la ora 11.00, a Biroului permanent al Senatului. Documentul complet, publicat de News.ro.

„Intrunit in sedinta publica din data de 10.12.2020, Consiliul National al Audiovizualului a analizat rapoartele intocmite de Directia Monitorizare, ca urmare a sesizarilor primite, cu privire la conferinta sustinuta de presedintele Klaus Iohannis la un an de la alegerile prezidentiale, conferinta difuzata in data de 24.11.2020 (in perioada de campanie electorala) pe mai multe posturi centrale de radio si televiziune.

Au fost monitorizate 11 posturi centrale, respective 7 posturi de televiziune ;I 4 posturi de radio. In conferinta de presa din data de 07.12.2020, misiunea OSCE care a monitorizat alegerile parlamentare de duminica, 6 decembrie 2020, a criticat implicarea presedintelui Klaus Iohannis in campanie, de partea PNL, reprezentantul misiunii afirmand ca exprimarea preferintelor politice in interventiile publice reprezinta «o incalcare a standardelor internationale si a angajamentelor facute de toate tarile OSCE pentru a pastra o separare clara intre stat si partidele politice»”, arata informarea transmisa de Monica Gubernat catre Biroul permanent al Senatului.

Sursa citata precizeaza ca „avand in vedere faptul ca nici legislatia electorala, nici cea audiovizuala in vigoare nu contin norme de reglementare referitoare la incadrarea conferintelor de presa sustinute de presedintele Romaniei si in care sunt transmise mesaje cu presupus caracter electoral, CNA nu puoate adopta vreo decizie de recomandare pentru radiodifuzori in vederea eventualei marcari a conferintelor de presa”.

„Va adresam rugamintea ca, in eventualitatea modificarii legislatiei audiovizuale si/sau electorale, sa aveti in vedere si situatii de genul celei de mai sus”, mai spune presedinta CNA in documentul respectiv.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *