The Guardian a publicat un articol pe tema opoziţiei ministrului Justiţiei Tudorel Toader faţă de numirea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror – şef european. Publicaţia îi plânge de milă fostei șefe DNA și notează că acesta (n.r. – Toader Tudorel) a promis să facă tot ce-i stă în putere pentru a bloca accesul candidatului lăudat al ţării sale la această funcţie. De aici începe oda pentru Laura Kovesi.
”Și-a câştigat reputaţia de „ţar al anticorupţiei“ în România pentru încercările îndrăzneţe de a înlătura corupţia în unul dintre cele mai corupte state UE”, comentează The Guardian, preluat de news.ro.
”În calitate de şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Kovesi a vizat prim-miniştri, miniştri în funcţie şi foşti miniştri, primari şi membri ai Parlamentului, înainte de demiterea sa, la ordinul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, în iulie 2018”. The Guardian invocă declaraţia ministrului Justiţiei conform căreia UE nu a fost avertizată în legătură cu „abuzurile comise de Laura Codruţa Kovesi“ când a condus DNA şi a promis că va transmite miniştrilor Justiţiei din statele UE motivele care au dus la demiterea acesteia.
Comentariile lui Toader atrag atenţia asupra corupţiei generalizate din ţara sa, subliniază The Guardian, amintind că, în noiembrie anul trecut, Comisia Europeană a avertizat România că lupta împotriva corupţiei este în regres, punând accent pe presiunea exercitată asupra DNA, în timp ce unii diplomaţi europeni consideră că România ar trebuie să facă obiectul sancţiunilor privind statul de drept, dacă Guvernul va continua să propună amnistia pentru a salva politicienii condamnaţi pentru corupţie.
Articolul este scris de doamna / domnișoara Jennifer Rankin. Jurnalista Sorina Matei vine cu niște capturi extrem de interesante despre această jurnalistă. Să vedem ce scrie Sorina Matei și legătura lui Rankin cu Monica Macovei.
”Eu când vă spun că sunt foarte inteligente, nu mă credeți. Monico, spune-i fetei care-ţi scrie materiale și de deciziile CCR, vreo 4, pe care a picat Kovesi până a dat-o afară CCRul. Și că nu e candidatul României, conform procedurii. E al ei pe persoană fizică și al tău. #FactsFirst #CeFaciMonico?😂✌️🙈 #MonicoLasăȘobolăniile”, a scris Sorina Matei punând și câteva capturi. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *